Playmobil Volkswagen campingbus

In deze blog

Wij weten dat niet elke jongen speelt met Playmobil. Hoewel jongens veel overeenkomsten hebben met elkaar, lijken ze gelukkig niet allemaal op elkaar. Maar wanneer je zoon een rijke fantasie heeft, dan is eigenlijk alles wat er te koop is van Playmobil een schot in de roos. Of je nu de bekende brandweer-, politie-, of ambulanceauto cadeau geeft, of een boerderij met paardjes en koeien, een speeltuin, dierentuin, piraten of draken. Het is allemaal goed.

Playmobil brengt ook vaak nieuwe limited editions uit, gaan samenwerkingen aan of hebben zelfs de licentie om (historische) personen te ontwikkelen. Soms maken ze zulke leuke dingen dat je het eigenlijk vooral zelf wilt hebben. Bijvoorbeeld de Volkswagen lijn! Het campingbusje en de Kever zitten al in onze collectie. Maar ook van Porsche, The A-Team, Dino Rise, Scooby-Doo en ga zo maar door hebben ze hele gave items. Oh ja, vergeet de adventskalender van Playmobil niet!



Adventskalender Playmobil ‘Schattenjacht in de Piraten-inham’

En deze is ook leuk, voor de kerst:

Adventskalender Playmobil
Adventskalender Playmobil ‘Kerstkoekjes bakken’


Het mooie is ook dat Playmobil hufterproof is! De keren dat er iets kapot ging, is op één hand te tellen. Veel ander speelgoed daarentegen gaat al kapot wanneer het een keer valt. En er valt vaak iets, heel vaak. Hoe vaak wij de 1 secondelijm erbij pakken zodat het toch nog even mee kan… Maar dat is helaas niet houdbaar voor langere tijd.

Goed, terug naar het Playmobil. Buiten het feit dat het wel tegen een stootje kan, blijft het ook echt lang mooi. Je ziet best wel het verschil tussen Playmobil van 30 jaar geleden en nu. Maar dat heeft met name ook te maken met het design. Onze boys zien dat niet, zij vinden alles leuk. En juist omdat het zo lang mee gaat, kan je het ook prima voor een leuk prijsje van iemand overnemen die er niet meer mee speelt. Zo is het nog duurzaam ook. Playmobil is dan ook erg geliefd op vrijmarkten en digitale market places. Tip van ons: open de dozen voorzichtig, bewaar de boekjes en probeer het compleet te houden. Zo kan je het prima voor een leuk prijsje doorverkopen, wanneer jouw zoon er niet meer mee speelt. 

(Oke, wij weten: compleet houden is een uitdaging!)


Nog een tip: alle producten hebben een nummer, zo kan je een item makkelijk vinden online: 70176 voor de Volkswagen campingbus bijvoorbeeld.



Volkswagen Campingbus Playmobil
Volkswagen Campingbus van Playmobil


Meer speelgoed? LEGO is bij ons ook favoriet! En wist je dat spelen met LEGO ook goed voor de ontwikkeling van je boys is? Wij schreven er een artikel over.

Deel dit artikel

Ilona

Hi, leuk dat je er bent! Mijn naam is Ilona. 36 Jaar en mama van István (8). Ik heb zoveel nieuwe dingen van ons mannetje geleerd, wat is het heerlijk om hem om mij heen te hebben. Ik hou ervan om samen op pad te gaan. Gewoon samen ergens een koffietje drinken, tot vakanties en alles wat daartussen zit. Op Ohh Boy deel ik al mijn ervaringen en tips, maar ook struggles. Veel leesplezier!

Meer over:

Wil je
meer lezen?