Speelgoed in je handtas

In deze blog

Je herkent het vast. Als je met je boys op pad gaat moet er speelgoed in je handtas mee. Of je nu naar de supermarkt gaat, naar de tandarts waar je even in de wachtruimte moet wachten, naar opa en oma, even bij je vriendin langs voor een bakkie, het maakt niet uit waar naartoe. Kind mee is speelgoed mee. Ook al hebben ze op de plaats van bestemming écht genoeg liggen om uren mee vooruit te kunnen. En eerlijk is eerlijk: soms is het heel handig om speelgoed mee te nemen. Dan bedenk je van tevoren zelf dat wat afleiding voor je mannetje wel goed van pas zou komen.

Speelgoed mee

Omdat ik niet als een pakezel rond wil lopen, mag mijn zoon vaak een paar kleine speeltjes meenemen. Het moet in mijn handtas passen, want we nemen geen grote tas mee. Een kleurplaat met potloden of stiften is echt niet waar onze boys blij van worden. Dus het zijn vaak dino’s, autootjes, poppetjes, vliegtuigjes of ander klein spul wat als het goed is in je tas past. Of een knuffel, maar die kan hij zelf vasthouden. Op de terugweg zitten er in je tas vaak ook nog stenen of dennenappels in. Ohja en naast speelgoed in je handtas, krijg je er ook gratis liters zand bij.

Speelgoed in je handtas


Onaangetast in je handtas

Eenmaal op de plaats van bestemming blijkt er, inderdaad, voldoende speelgoed te zijn om mee te spelen. Veel interessanter ook, want dat speelgoed kennen ze nog niet. Of een heerlijke (speel)tuin waar ze buiten kunnen ravotten. Dat is sowieso leuk.


Resultaat: het speelgoed blijft bijna onaangetast in je tas zitten. En als jij de volgende avond op stap gaat met vriendinnen en je zoekt je sleutels, dan komen er dus eerst wat auto’s en dino’s uit je tas, voordat jij hebt gevonden wat je nodig hebt. Helemaal niet erg overigens, je bent nu eenmaal moeder van een heerlijk ventje en dat hoort er bij. Oké, soms een klein beetje irritant. Volgende keer toch eerst de tas maar uitmesten voor je op pad gaat!



Of, ga naar LEGOLAND® Discovery Centre in Scheveningen, daar is meer dan genoeg om mee te spelen. Echt een aanrader, in dit artikel lees je er alles over!


Deel dit artikel

Ilona

Hi, leuk dat je er bent! Mijn naam is Ilona. 36 Jaar en mama van István (8). Ik heb zoveel nieuwe dingen van ons mannetje geleerd, wat is het heerlijk om hem om mij heen te hebben. Ik hou ervan om samen op pad te gaan. Gewoon samen ergens een koffietje drinken, tot vakanties en alles wat daartussen zit. Op Ohh Boy deel ik al mijn ervaringen en tips, maar ook struggles. Veel leesplezier!

Meer over:

Wil je
meer lezen?