Haarstyling voor jongens

In deze blog

Ik ben er nog steeds niet 100% uit welk haarstyling product een school- en BSO-dag overleefd. Mijn zoon heeft een kuif, een klein beetje te vergelijken met een vette Elvis kuif. Maar dan van nu, heel leuk, al zeg ik het zelf. ‘s Ochtends zit zijn haar perfect, maar als ik hem dan op school, bij oma of de BSO ophaal dan is er niks meer van over. Hoe dan?! 

Haarstyling producten: de keuze is reuze!

Ik heb al best veel verschillende soorten haarstyling geprobeerd. Gel, maar ook wax of ‘paste’. Die laatste twee zijn ideaal om met één handbeweging het haar weer een soort van in model te krijgen. Ik probeerde mijn zoon ook aan te leren om bijvoorbeeld na een verkleedpartij, zelf met zijn hand door zijn haar te gaan. Dat is 5x gelukt, maar daar bleef het dan bij, helaas. De juffen die zullen dat uiteraard ook niet doen. Maar de oma’s vinden dat ook ingewikkeld. Zij zien het gewoonweg niet: ‘Het zit toch goed?’


Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Verkleden

Op school verkleden of hoeden opzetten, is vanaf groep 3 al een stuk minder. Hoera! Maar deze lieve jongen grijpt elke kans aan om te transformeren is een superheld of ander bekend persoon, ik schreef er eerder al iets over. Dus zodra hij op de BSO of thuis is óf waar we ook zijn, verdwijnt zijn mooie kapsel weer onder een hoed. Welke haarstyling blijft ook ná het afzetten van die hoed nog een beetje zitten?

Haarstyling en verkleden een goede combinatie?
Haarstyling en verkleden een goede combinatie?

Koptelefoon

Wat er sinds kort ook bij is gekomen, is een koptelefoon. Hij heeft moeite met zijn concentratie in de klas. We zijn aan het testen of het hem helpt zijn werkjes te maken met een koptelefoon op, zodat hij niet afgeleid wordt door geluidjes in de klas. Ik weet niet of jullie weten hoe dat eruit ziet? Maar we hebben het hier dus echt over een next level koptelefoon. Zo een die je op een bouwplaats op doet zeg maar. Maar dan voor een kind van 7, met (’s ochtends) een perfect gestyled kapsel. Dat is bij het opzetten van die koptelefoon dus direct verleden tijd.

Ook een koptelefoon en goed gestyled haar is geen perfecte combi..
Dit is duidelijk niet de koptelefoon van school. Maar ook deze koptelefoon i.c.m. goed gestyled haar geen perfecte combi..

Haarstyling: gel of wax?

Anyway, voor een jongetje zoals hij, is een goede haarstyling vinden dus best een uitdaging. Tegenwoordig gebruik ik de haargel van Taft. Op zo’n potje of tube staat ook hoe sterk de gel is. Ik gebruik een zo hoog mogelijke variant. Ik heb nu 12/15 en 15/15 styling gel.

Bij het gebruik van de gel moet je er goed op letten dat er geen klontjes overblijven. Dat worden met verkleedpartijtjes witte klontjes/ schilfers en dat ziet er natuurlijk helemaal niet uit.

Van Syoss heb ik de Texture Clay en de Power hold paste haarstyling geprobeerd. Dit is beter opnieuw in model te krijgen dan de gel.

Ik gebruik de haarstyling producten eigenlijk afwisselend. Nu gebruik ik het een, en dan probeer ik weer het ander. Als ik de illusie heb dat hij misschien toch zelf z’n hand door z’n haar haalt, dan werkt een wax misschien weer beter. Maar wie weet heb ik over 6 maanden weer een nieuwe vondst gedaan!

Mooi en gezondMooi en gezond

Haarlak: finishing touch voor de haarstyling

Wat wij ook regelmatig doen, is na de gel nog haarlak over de coupe spuiten. Het geeft een beetje extra versteviging. Houd je hand voor het gezicht/ ogen zodat de nevel niet in de ogen komt. Top combinatie!

Kapper

Hoe is jouw ervaring met de kapper? Het haar van onze boys groeit zo snel dat we toch vrij regelmatig weer in de stoel zitten. Benieuwd naar onze ervaring met kappers? Klik hier!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Deel dit artikel

Ilona

Hi, leuk dat je er bent! Mijn naam is Ilona. 36 Jaar en mama van István (8). Ik heb zoveel nieuwe dingen van ons mannetje geleerd, wat is het heerlijk om hem om mij heen te hebben. Ik hou ervan om samen op pad te gaan. Gewoon samen ergens een koffietje drinken, tot vakanties en alles wat daartussen zit. Op Ohh Boy deel ik al mijn ervaringen en tips, maar ook struggles. Veel leesplezier!
Wil je
meer lezen?