Elke dag verkleden

In deze blog

Sinterklaas, Stompum de Forse (je kent hem wel..?), de Kerstman, Koning Triton (ja, ook hij) en natuurlijk de bekendere personages zoals Spiderman, Iron Man, Thor, Kapitein Haak, ze komen allemaal wekelijks of vaak dagelijks voorbij. Verkleden is één van de favoriete bezigheden van mijn zoon.

Fantasie

Onze zoon van 7 heeft een rijke fantasie. Hij raakt geïnspireerd door de filmpjes die hij ziet. Dus ook in april komt de The Christmas Chronicles gewoon voorbij, dienen zijn knuffels weer als rendieren, haalt hij zijn baard weer uit de kist en komt de kerstmuts tevoorschijn. Hij wil het graag precies hebben zoals in de film. Als het aan hem ligt, zoeken wij het web af om de juiste kleding aan te schaffen. Het is dan toch wel een teleurstelling wanneer hij het niet krijgt, of tenminste niet precies zoals in de film.

Naast een rijke fantasie gebruikt hij ook zijn creativiteit om er alsnog zoveel mogelijk op te lijken. Met papier, een nietmachine, lijm, aluminium folie en een beetje van onze hulp komt hij een heel eind. En ook deze geknutselde verkleed items gaan vervolgens in zijn verkleedkist. Van helmen tot kronen en van baarden tot haken.

Verkleden
Elke dag verkleden

Verkleden als Spiderman

Ik vind het heerlijk om hem met zijn fantasie te zien spelen en elke keer weer in een andere rol. Het is ook mooi om te zien hoe hij groeit in deze fantasie. In groep 1/ 2 was het vooral het aantrekken van een spidermanpak. Nu ziet hij alles om zich heen als een onderdeel van zijn fantasiewereld. Hoewel hij nu vooral graag vrachtwagenchauffeur wil worden, denk ik echt dat een baan als acteur hem op het lijf geschreven staat, wel met zichzelf als regisseur. Want ja, het is en blijft een jongen die heel goed weet wat hij wil. Dat hoeft hij zich niet te laten vertellen.

Spiderman
Spiderman is bij veel boys favoriet!

Verkleden als Brandweerman Sam

Hoewel de meeste meiden zich waarschijnlijk graag als een prinses verkleden, vinden wij bovenstaande verkleedpartijen ook echt typisch voor veel jongens. Naast de bekende superhelden transformeren ze zich natuurlijk maar al te graag tot politieagent, brandweerman of cowboy. Er zijn ook zulke coole pakjes te koop. En hoe leuk is het dan als dat brandweerpak van de bekende Brandweerman Sam is!

Verkleden als Brandweerman Sam
Verkleedpak Brandweerman Sam


Hier lees je hoe onze boys zich naast verkleedpartijen nog meer vermaken thuis.


Deel dit artikel

Ilona

Hi, leuk dat je er bent! Mijn naam is Ilona. 36 Jaar en mama van István (8). Ik heb zoveel nieuwe dingen van ons mannetje geleerd, wat is het heerlijk om hem om mij heen te hebben. Ik hou ervan om samen op pad te gaan. Gewoon samen ergens een koffietje drinken, tot vakanties en alles wat daartussen zit. Op Ohh Boy deel ik al mijn ervaringen en tips, maar ook struggles. Veel leesplezier!
Wil je
meer lezen?