Spelletjes voor 7 jarigen, 5 tips

In deze blog

Er zijn zo veel leuke spelletjes voor jongens. Wij delen in willekeurige volgorde een paar favorieten met jullie. En dan hebben we het over echte spelletjes, spellen zonder wifi. Dus geen games voor op de Playstation of tablet. Onderstaande spelletjes kiest mijn zoon van 7 zelf vaak uit, maar de keuze is reuze en was lastig. Overigens speelde hij er een aantal al toen hij 6 of zelfs nog 5 was. Dus deze spelletjes zijn ook prima te doen voor jongere kids!

Skip Bo Junior

Super leuk en eenvoudig kaartspel, waarbij de kaarten in de juiste volgorde moeten worden gelegd. Wie als eerste zijn stapeltje leeg weet te krijgen heeft gewonnen. Het spel wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 5 jaar. Hoe ouder ze worden, hoe meer inzicht ze krijgen en hoe slimmer ze het spel weten te spelen. Echt een aanrader, ook omdat het klein is en daardoor makkelijk mee te nemen is, bijvoorbeeld op vakantie.

Skip Bo Junior kaartspel +/- € 12,-

Spelletjes: Skip-bo
Skip-bo

Kwartet

Van Identity games is er een lijn kwartetspellen met weetjes. Wij hebben een variant over het menselijk lichaam, leuk en nog leerzaam ook! Je hebt ze in allerlei thema’s. Ook klein en compact dus makkelijk mee te nemen op vakantie.

Menselijk lichaam kwartet +/- € 9,-

Kwartet
Kwartet

Ganzenbord

Echt een gouwe ouwe dit. Je kent het vast nog wel van vroeger! Mijn zoon wint regelmatig en speelt dan ook graag een aantal spelletjes achter elkaar. Omdat er 2 dobbelstenen bij zitten, moet er ook geteld of gerekend worden. Bij de verschillende opdrachten in het spel wordt er ook wat verwacht van je rekenkunsten. Dus behalve een leuk spel, ook stiekem een beetje leerzaam.

Ganzenbord +/- € 12,-

Ganzenbord
Ganzenbord

Jenga

Ook echt een leuk spel voor het hele gezin, maar vooral mijn zoon vind de spanning van het bijna omvallen van de toren geweldig. Af en toe de ander een beetje uit zijn concentratie helpen, hoort er natuurlijk ook bij. Daarna snel weer opbouwen en nog een potje. Het opbouwen om het vervolgens op te ruimen is iets minder leuk. Dat mag mama meestal doen…

Jenga +/- € 17,-

Jenga
Jenga

Rara wat doe ik

Ook echt een aanrader dit. Een hilarisch spelletje wat ook heel leuk is om te doen wanneer er vriendjes komen spelen. De kids moeten zich de activiteit op het kaartje inbeelden, om vervolgens zo goed mogelijk uit te beelden. Ik laat het ze samen doen. In goed overleg bedenken ze hoe ze het gaan uitbeelden en zonder gene wordt het een hele leuke middag. Wanneer ze nog niet kunnen lezen, kunnen ze op het plaatje zien wat er uitgebeeld moet worden.

Rara Wat Doe Ik +/- € 21,-

Rara wat doe ik
Rara wat doe ik



Met lekker weer kan je deze spelletjes natuurlijk ook prima in de tuin of op vakantie doen. Als de kids liever buitenspelen met ander speelgoed, hebben we in dit artikel veel tips voor tof buitenspeelgoed voor jongens!



Deel dit artikel

Ilona

Hi, leuk dat je er bent! Mijn naam is Ilona. 36 Jaar en mama van István (8). Ik heb zoveel nieuwe dingen van ons mannetje geleerd, wat is het heerlijk om hem om mij heen te hebben. Ik hou ervan om samen op pad te gaan. Gewoon samen ergens een koffietje drinken, tot vakanties en alles wat daartussen zit. Op Ohh Boy deel ik al mijn ervaringen en tips, maar ook struggles. Veel leesplezier!

Meer over: of

Wil je
meer lezen?