Schapenboerderij Texel

In deze blog

Op Schapenboerderij Texel loop je letterlijk tussen de lammetjes en de schapen die dol zijn op aandacht en graag geknuffeld willen worden. Naast een heleboel schapen zijn er ook kippen, geitjes, varkens, pony’s, kalfjes, eenden, konijnen, cavia’s en een ezel. Je kunt er knuffelen met alle dieren, picknicken, spelen in de hooiberg én in de mega grote speeltuin, rond racen op één van de vele loopauto’s, trekkers en tractoren, spelen met de heftruck in de zandbak, ponyrijden, workshops volgen en nog veel meer. Wat ons betreft écht een leuk uitje als je met kinderen op Texel bent! 


Schapenboerderij Texel
Knuffelen met de allerkleinste en zachtste lammetjes


De schapen

Texel is een schapeneiland. Op het eiland zijn ongeveer net zoveel schapen als inwoners. Je hebt het echte Texelse schapenras ‘de Texelaar’, maar op deze schapenboerderij zijn nog 24 andere schapenrassen te vinden. Het is leuk om verschillende soorten schapen zo dicht bij elkaar te zien in de stal met al hun overeenkomsten, maar ook duidelijke verschillen. Schapen met een korte vacht of juist een lange vacht, bruin, wit, zwart of meerdere kleuren, groot, klein, bolle wangen of een spitse kop.


Schapenboerderij Texel


Schapenboerderij Texel


Schapenboerderij Texel
Op Schapenboerderij Texel lopen 24 verschillende rassen rond.


Knuffelen met de dieren 

Bij Schapenboerderij Texel worden het hele jaar door lammetjes geboren. Elk jaar meer dan duizend! Het schijnt daarom regelmatig voor te komen dat er voor je neus een lammetje geboren wordt. Hoe cool is dat! 


Schapenboerderij Texel
Kleine lammetjes

De pasgeboren lammetjes vinden het heerlijk om geknuffeld te worden, daarom is er een speciale knuffelhoek ingericht waar je lekker op een strobaal kunt gaan zitten en een heerlijk zacht lammetje op schoot kunt krijgen. En naast lammetjes kun je er ook knuffelen met cavia’s en kuikentjes. 


Knuffelen met cavia's
Knuffelen met cavia’s
En ook met kuikentjes!
En ook met kuikentjes!


Speeltuin

Op de schapenboerderij is een enorme speeltuin. De schapen lopen hier gewoon los doorheen, dat maakt deze speeltuin natuurlijk extra leuk.


Speeltuin tussen de schapen
Speeltuin tussen de schapen.


Speeltuin tussen de schapen
Speeltuin tussen de schapen.


Er zijn allerlei speeltoestellen, een grote zandbak met een graafmachine, een kabelbaan en een springkussen.


Graven met de graafmachines op Schapenboerderij Texel
Graven met de graafmachines
Graven met de graafmachines op Schapenboerderij Texel
Graven met de graafmachines was een succes bij de boys!


En het aller leukste is dat je over het terrein mag rondracen met één van de verschillende soorten trekkers, tractoren of loopauto’s. Daar werden onze boys héél blij van!


Schapenboerderij Texel
Schapenboerderij Texel
Racen op Schapenboerderij Texel
Racen op de Schapenboerderij


Bij de speeltuin staan allerlei picknicktafels, dus met de boys op de tractors en wij in het zonnetje met een lekkere cappuccino (en gratis limo voor de kids) en een Texels taartje hielden we het daar wel even uit.


In de winter kun je binnen opwarmen bij het haardvuur en zijn er kleurplaten, potloden en een leuke speelhoek voor de kids. Ook staat er in deze ruimte een enorme tractor, waar de kids achter het stuur mogen klimmen. Dat blijft toch magisch voor kleine boys!


Op de tractor
Niet van de tractor af te krijgen…


Demonstratie schapen drijven en ponyritjes

Op de boerderij kun je zien hoe de schaapshonden de schapen drijven. Met hun focus, snelheid en behendigheid is het een spektakel om te zien. En ook nog leerzaam, omdat er precies wordt uitgelegd hoe het in zijn werk gaat, hoe een kudde schapen zich verplaatst, wat je moet doen als een schaap op zijn rug ligt en natuurlijk allerlei leuke weetjes over de schapen en de honden zelf. De demonstratie is gratis en vindt dagelijks plaats om 11:00 uur en om 14:00 uur.    


En bij mooi weer kun je op deze tijdstippen ook nog een ritje op een pony maken als je dat leuk vindt.


Ponyritje op de Schapenboerderij
Ponyritje op de Schapenboerderij


Praktische informatie 

De boerderij is elke dag geopend van 10.00 – 16.00 uur. Parkeren is gratis en toegang tot de boerderij tot 2 jaar ook. Tot 12 jaar betaal je € 5,- p.p. en boven de 12 jaar € 6,- p.p.


Schapenboerderij Texel
Schapenboerderij Texel

Je vindt Schapenboerderij Texel aan de Pontweg 77, 1791 LA in Den Burg. Voor meer informatie, check hier hun website.


Schapenboerderij Texel is wat mij betreft zeker een aanrader om naartoe te gaan als je op Texel bent met kids. Naast het Sommeltjespad was het dé favoriet van Texel van onze boys! 


Schapenboerderij Texel
Schapenboerderij Texel was een succes!


Wil je meer lezen over leuke activiteiten met kinderen op Texel? Lees dan onze Texel tips hier. Lees hier bijvoorbeeld alles over het Sommeltjespad, onze ervaring bij Zeehondenopvang Ecomare, wat we van het Maritiem- en Juttersmuseum Flora vonden of hoe je krabben kunt vangen in Oudeschild aan de Waddenhaven. 


Deel dit artikel

Jessica

Ik ben Jessica. Mama van twee stoere boys: Scott (7) en Bowi (3). Ik leef tussen dino’s, auto’s, legoblokjes, NERF-guns en als ik niet oplet liggen er overal door het huis stenen, de prachtigste houtblokjes en liters zand. Helemaal niet erg (meestal), want wát hou ik van mijn jongens en wat vind ik het heerlijk om die boeven te zien opgroeien.

Meer over:

Wil je
meer lezen?