Mattel Play! in Sevenum

In deze blog

Toen we in de zomervakantie een aantal dagen in Limburg waren, hebben we een bezoekje gebracht aan Mattel Play! in Sevenum. Ik moet eerlijk bekennen dat ik over het algemeen niet zo’n fan ben van binnenspeeltuinen, maar Mattel Play! is niet te vergelijken met een standaard binnenspeeltuin en heeft ons positief verrast.


Mattel Play! in Sevenum is de tweede vestiging ter wereld, naast de vestiging in Dubai. Je kunt er spelen, bouwen, dansen, rolschaatsen en ontdekken in acht thema zones, waar je je waant in de wereld van verschillende tv-helden. Je kunt er bijvoorbeeld aan de slag met Bob de Bouwer, een treinrit maken met Thomas de Stoomlocomotief, een brand blussen met Brandweerman Sam, maar ook bouwen in de bouwwereld van Mega Construx en Mega Bloks. Mattel Play! is net even anders en wat mij betreft zeker een aanrader met kleine kids (tot ongeveer 9 jaar) op een regenachtige dag! 


Mattel Play in Sevenum
Er waren ook graafmachines in de Bob de Bouwer zone!


De thema zones

Mattel Play! bestaat uit acht verschillende thema zones. Op de benedenverdieping vind je de thema zones van Bob de Bouwer, Brandweerman Sam, Mega Bloks en Angelina Ballerina. Als je met de trap naar boven gaat kom je bij de gigantische Mega Construx bouwhal, maar vind je ook de thema zone van Thomas de Stoomlocomotief, een Rollerdisco en een Soft Play zone waar je kunt klimmen en spelen in de binnenspeeltuin. 


Thomas de stoomlocomotief
De zone van Thomas de Stoomlocomotief bij Mattel Play!


Bob de Bouwer

In de wereld van Bob de Bouwer kun je Bob, Leo, Wendy en de rest van het team helpen bij uitdagende bouwprojecten. Je kunt hier overal bouwen en dat is toch wel iets waar (in ieder geval mijn) kleine boys heel blij van werden.


Bij binnenkomst kregen we eerst een bouwhelm op. Vervolgens klommen de kids direct op Scoop de grote gele graafmachine van Bob. Daarna maakten we een buizenstelsel en het favoriete broodje voor de lunch van Bob in de bouwkeet, konden we kleine zandgravers bedienen, maakten we een werktekening op een lichtbak én metselden we een muurtje. De muur werd vervolgens ook weer gesloopt, wat onze kleine bouwvakkers misschien nog wel het leukste vonden.


Overal staan kleine kruiwagens, zachte bouwstenen en bouwblokken, zodat de kids zich volledig kunnen overgeven aan het leven op de bouwplaats. Echt super tof! 


Bouwen met Bob de Bouwer in Mattel Play
Muurtjes metselen in de werkplaats van Bob de Bouwer!


De werkplaats van Bob
Bouwen maar!


Je kon ook zelf bouwen
Je kunt ook zelf bouwen in Mattel Play!


Mattel Play in Limburg
Bob zijn favoriete broodje maken voor de lunch.


Tekenen op een lichtbak
Serieuze bouwtekeningen maken op een lichtbak.



Brandweerman Sam 

Naast de zone van Bob de Bouwer ligt de themazone van Brandweerman Sam en ook hier is ontzettend veel te doen en te beleven. Bij binnenkomst kun je ook hier weer een helm opzetten, dit keer uiteraard geen bouwhelm, maar een brandweerhelm. Je waant je direct in de wereld van Brandweerman Sam.

Er waren glijbanen, we konden brandjes blussen met waterkanonnen, door grotten klimmen, glijden van een brandweerpaal, uit een raam springen op zachte valkussens, boodschappen doen voor de moeder van Norbert in het winkeltje, zeemansknopen leren leggen en natuurlijk plaatsnemen in de brandweerwagen, op de jetski én in brandweerboot van Sam himself.


De zone van Brandweerman Sam vond ik denk ik de mooiste van allemaal en ook de boys vonden het fantastisch!  


De brandweerwagen van Brandweerman Sam
De brandweerauto van Brandweerman Sam in Mattel Play!


Mattel Play
Brand blussen op de boot van Brandweerman Sam.


Boodschappen doen in het winkeltje
Boodschappen doen voor de moeder van Norbert.


Angelina Ballerina 

De Angelina Ballerina zone was leuk, maar viel bij de boys het minst in de smaak. Lekker stereotype, maar het was zo. Je kon in deze zone een tutu aantrekken en een echte ballerina worden. Ook kon je pirouettes oefenen in de balletstudio voor een spiegel. Wat de boys wel leuk vonden waren de muziekinstrumenten die er lagen, waar je lekker veel lawaai mee kon maken… Ook kon je er kunstbloemen planten en optreden op een podium. De Angelina Ballerina zone hadden de boys snel gezien, dus op naar Thomas de Trein! 


Thomas de Stoomlocomotief

In de zone van Thomas de Stoomlocomotief konden de jongens dan wel weer helemaal los. Hier kun je in een eigen treintje over een rails rijden, in een bak vol met steenkool schuimblokken springen, groente- en fruit sorteren op het sorteerstation, treinkaartjes verkopen als een echte conducteur, blokken laden en lossen, puzzels maken, door een hijskraan glijden en vanuit Harold de Helikopter in een gigantische ballenbak met alleen maar blauwe ballen springen. Top! 


De mooie ballenbak van Mattel Play
Harold de Helikopter met een blauwe ballenbak.


Spelen met treinen
Spelen met treinen in de Thomas de Stoomlocomotief zone.


Laden en lossen in Mattel Play
Laden en lossen in Mattel Play!


Er zijn genoeg treinen
Er zijn een heleboel treinen!


Mega Construx en Mega Bloks

En als kers op de taart kun je in Mattel Play! ook nog bouwen met Mega Bloks en Mega Construx. Op de begane grond kunnen kleine kids losgaan met grote blokken in het Mega Bloks zwembad en op de eerste verdieping is er een gigantische bouwhal om te bouwen met kleinere blokken van Mega Construx. Tsja en dat bouwen blijft een hit bij onze boys, hier waren we wel even zoet. En niet alleen met bouwen, je kon er ook blokjes transporteren met behulp van een grote transportband!   


Mega Construx
Mega Construx in Mattel Play!


Rollerdisco

Op de eerste verdieping is er ook een Rollerdisco. Hier kun je op een rolschaatspiste met harde muziek, tussen de discolichten en discobollen rondjes skaten. Naast de baan kun je rolschaatsen, een helm en andere veiligheidsuitrusting gratis lenen. Wij hebben dit niet gedaan, hier waren de boys net iets te klein voor, maar even kijken was ook heel leuk! 


Soft Play

En last but not least is er op de eerste verdieping het Soft Play gedeelte. Dit gedeelte is wel echt te vergelijken met een binnenspeeltuin. Hier kunnen de kids klimmen, kruipen, springen, klauteren, glijden en springen over alle obstakels en in de ballenbak.    


Praktische informatie 

Mattel Play is geopend in 2018 en is gericht op leren, ontdekken en het prikkelen van de creativiteit van kinderen, maar juist ook van de ouders. Het is gelegen in het Fun & Entertainment Center (FEC) in Sevenum en is het leukst voor kinderen tot 9 jaar.


Je kunt er gratis voor de deur parkeren en kinderen t/m 1 jaar mogen ook gratis naar binnen. Voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar betaal je € 9,50 en voor kinderen vanaf 9 jaar (en volwassenen) € 2,50. Voor meer informatie over de actuele prijzen en openingstijden, check even hun website.  


Mattel Play
Ballenbak in Mattel Play!



Fun & Entertainment Centre (FEC)

Mattel Play! Sevenum is gelegen in het Fun & Entertainment Center (FEC) Sevenum. Dit Entertainment Center bestaat uit verschillende concepten. Zo vind je er ook The Portal Action House & Lasergame voor kinderen vanaf 8 jaar. The Portal Action House & Lasergame ligt tegen Mattel Play! aan dus voor oudere kids zeker een aanrader als Mattel Play! niet meer geschikt is. 


The Portal Action House is een fysieke gamewereld die bestaat uit drie uitdagende levels met sportieve uitdagingen. Er is een freerun parcours, een airbag, een trampolinepark en een pumptrack waar je met een step of BMX fiets overheen kunt racen. Mega cool!   


The Portal Action House
The Portal Action House


Wil je meer lezen over uitjes met kinderen in Noord-Limburg? Klik dan hier


Deel dit artikel

Jessica

Ik ben Jessica. Mama van twee stoere boys: Scott (7) en Bowi (3). Ik leef tussen dino’s, auto’s, legoblokjes, NERF-guns en als ik niet oplet liggen er overal door het huis stenen, de prachtigste houtblokjes en liters zand. Helemaal niet erg (meestal), want wát hou ik van mijn jongens en wat vind ik het heerlijk om die boeven te zien opgroeien.
Wil je
meer lezen?