Dino Experience Park in Gouda

In deze blog

Wat is er leuker voor kleine jongens dan een dinopark? Ik kan weinig anders bedenken. Nou misschien één ding volgens mijn zoon: een dinopark met levende dino’s, want dat was de enige tegenvaller bij het Dino Experience Park in Gouda. Hij heeft liever een dierentuin met echte dinosaurussen… 


Dino Experience Park Gouda
Dino in het Dino Experience Park Gouda.


Het Dino Park

Het Dino Experience Park in Gouda is een ruim opgezet park met meer dan 70 dinosauriërs in alle soorten en maten. Van de T-rex tot de Triceratops. Er is zowel binnen als buiten genoeg te doen en er lopen echte rangers rond aan wie je vragen kunt stellen. Er is een speurtocht (op leeftijd) en in het midden van het park bevindt zich een grote dino speeltuin. Naast de dinosaurussen zelf het hoogtepunt van de dag voor mijn zoon. Van kabelbanen, glijbanen en schommels, tot springkussens en een hindernisparcours. En het fijne is dat er ook een lekker terras aan de speeltuin grenst, zodat degene die niet spelen lekker een drankje kunnen drinken. 


Speeltuin Dino Experience Park Gouda
Speeltuin in het Dino Experience Park Gouda


Er is meer!

Naast de speeltuin kun je ook een film kijken in de Dinoscoop, dino botten zoeken bij de opgraving, spelen met water en zand bij de Dino Splash en is er de Jurassic minigolfbaan. Een 18-holes adventure minigolfbaan tussen de dinosaurussen en fossielen. Wij hebben de midgetgolf niet gedaan, omdat onze jongens hier nog net te klein voor waren (toen 4 en 0), maar voor iets oudere kinderen is het een leuke extra activiteit!


Dino Experience Park Gouda
Dino bij een waterval. Net echt toch?!


Leuke speurtocht

Ook leuk: tijdens de leerzame dino speurtocht die je kunt doen, krijg een een Ranger paspoort. Heb je alle vragen goed beantwoord en ingevuld in je paspoort, dan mag je een kleine dino uitzoeken bij het winkeltje om mee naar huis te nemen!


Speeltuin Dino Experience Park Gouda
Speeltuin in het Dino Experience Park in Gouda.


Tickets

De prijs valt wat mij betreft ook mee. Entreetickets zijn € 14,50 p.p. en kinderen onder de 2 jaar zijn gratis. Het park is nog niet zo oud (geopend in juli 2020) en daarom nog volop in ontwikkeling en zeker niet verouderd.

Wij vinden het dinopark in Gouda een aanrader en helemaal boysproof! 

Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de website van het Dino Experience Park. Tip!



Dino Experience Park in Gouda
Dino Experience Park in Gouda



Op zoek naar andere uitjes met je zoon? Denk ook eens aan het Archeon! Klik hier voor meer info.


Deel dit artikel

Jessica

Ik ben Jessica. Mama van twee stoere boys: Scott (7) en Bowi (3). Ik leef tussen dino’s, auto’s, legoblokjes, NERF-guns en als ik niet oplet liggen er overal door het huis stenen, de prachtigste houtblokjes en liters zand. Helemaal niet erg (meestal), want wát hou ik van mijn jongens en wat vind ik het heerlijk om die boeven te zien opgroeien.
Wil je
meer lezen?