Leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar

In deze blog

Een leuk cadeautje voor een jongen van 3 jaar vinden is soms best een uitdaging. En al helemaal als het niet voor je eigen kind is, maar voor een driejarig buurjongetje, neefje of zoontje van een vriendin of collega. Wil je een cool cadeau geven aan een jongen die 3 jaar wordt? Of ben je op zoek naar cadeautjes voor jongens rond de 3 jaar voor Sinterklaas, kerst of andere feestdagen of gelegenheden? Wij hebben dé coolste cadeaus in verschillende prijscategorieën voor jongens van 3 jaar voor je op een rij gezet voor wat inspiratie!


Goed om te weten, een peuter van 3 jaar is meestal enorm nieuwsgierig én eigenwijs, kan goed lopen en rennen (zonder te vallen), kan zelf klimmen en glijden, doet allerlei taalvondsten, stelt de hele dag door ‘waarom-vragen’ en kan goed met een potlood of stift overweg, omdat hij zijn vingers steeds beter beheerst. Ook heeft een 3-jarige een steeds grotere fantasie, waardoor voorlezen nóg leuker wordt en rollenspellen en verkleden ook. Veel kinderen leren tussen hun derde en vierde jaar fietsen, leren steeds beter samen spelen en bereiden zich voor op de basisschool.


SpeelgoedSpeelgoed


Kinetisch zand

Kinetisch zand is een super leuk cadeau voor een jongen van 3 jaar. Je kunt het mengen, pletten, snijden, kneden, scheppen en daardoor creëren wat je maar kunt bedenken. Kinetic Sand is daardoor bijna magisch en betoverend voor kleine kinderen. Het glijdt door je handen en droogt nooit uit, zodat je er steeds opnieuw mee kunt spelen. Kinetisch zand stimuleert de creativiteit en de ontwikkeling van de fijne motorische vaardigheden. De korrels van het zand plakken aan elkaar vast, waardoor het makkelijk op te ruimen is. Een perfect cadeautje voor kinderen van 3 jaar dus!


Kinetisch zand is een leuk cadeautje voor jongens van 3 jaar.
Kinetisch zand is sowieso een succes bij kinderen van 3 jaar!


Als je een iets groter budget hebt voor een cadeau, is het heel leuk om bij het kinetische zand een speciale speelbak te geven. Zo’n houten speelbak kun je vullen met (kinetisch) zand, maar je kunt er natuurlijk ook droge pasta, maiskorrels of rijst in doen om mee te spelen. De mogelijkheden zijn eindeloos en zorgen bij de meeste jongens van deze leeftijd voor uren vermaak.


Bol heeft bijvoorbeeld hele simpele varianten speelbakken om cadeau te geven, maar er zijn ook coole gepersonaliseerde speelbakken, zoals deze dinovariant mét naam:


Leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar: Houten speelbak voor kinetisch zand
Gepersonaliseerde houten speelbak voor kinetisch zand is een tof cadeautje!


Bloko

Bloko is een super leuk cadeautje voor jongens van 3 jaar. Het is constructiespeelgoed, waar je echt allerlei creaties mee kunt maken. De blokjes hebben allemaal verschillende vormen, kleuren en maten en de mogelijkheden om te bouwen zijn oneindig. Alles past op elkaar, dus je kunt de sets ook gemakkelijk uitbreiden. Kleine kids bouwen bijvoorbeeld een huisje of een toren en oudere kinderen maken er auto’s of raketten van. Dit speelgoed stimuleert de creativiteit en is dus ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Win-win!


Tof cadeau voor jongens van 3 jaar Bloko
Tof cadeau voor jongens van 3 jaar – Bloko!


Nog een voordeel van Bloko is dat het heel makkelijk mee te nemen is in de tube waarin je het ontvangt. Onze boys nemen het bijvoorbeeld mee naar een restaurant, zwemles of een sportclub waar de een op de ander moet wachten. Ideaal om ze even bezig te houden en het blijft leuk om mee te spelen, ook als ze wat ouder zijn!



DUPLO

Het perfecte cadeautje voor jongens van 3 jaar is DUPLO. DUPLO is er in allerlei soorten, maten, thema’s en prijscategorieën. Van kleine sets vanaf vijf euro tot grote bouwwerken in een hoger prijssegment. De meeste jongens vinden DUPLO fantastisch, dus elke variant is een mooi cadeau.


Deze bouwset met dino’s doet het bijvoorbeeld altijd goed bij jongens van 3 jaar:


DUPLO
DUPLO


Waterpistool

Een waterpistool is en blijft een hit bij jongens. En vanaf 3 jaar wordt het pas echt leuk om ermee te spelen. Elkaar nat spuiten, een groot watergevecht in de buurt, gewoon even lekker afkoelen op een warme dag of proberen een ‘target’ te raken. Een waterpistool is een top cadeau voor jongens van 3 jaar die in de zomer jarig zijn! 


Leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar: Waterpistool
Een waterpistool is een heerlijk cadeau voor in de zomer!


Voorleesboeken

Een cadeautje dat wat ons betreft altijd leuk is om te geven of te krijgen, is een boek(je). Mooie prentenboeken, voorleesboeken met korte verhaaltjes of simpele zoekboeken zijn op deze leeftijd perfecte cadeaus.  


Dit boek is bijvoorbeeld fantastisch voor jongens van 3 jaar:


Een voorleesboekje is een super leuk cadeau voor jongens van 3 jaar
Een voorleesboekje is altijd een super leuk cadeau!


Maar ook dit dino zoekboek is een super leuk cadeautje voor kleine dinofans:


Leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar: Dinosaurussen boek
Dinosaurussen boek


Maar ook een gepersonaliseerd boekje is een heel tof cadeau voor kinderen van 3 jaar. Wij hebben bijvoorbeeld MyNameBook Dieren laten maken met bij elke letter van de naam een mooi gedichtje over een dier met die letter. Niet alleen leuk, maar ook nog leerzaam. Kinderen leren door dit boekje hun naam spellen op een originele manier. Een geweldig en vooral heel persoonlijk cadeautje voor kleine kids.


Gepersonaliseerd boekje met de naam van het kindje via Smartphoto
Gepersonaliseerd boekje met de naam van het kind.


Bal

Een bal. Wat ons betreft altijd een goed cadeau voor jongens en zeker ook al voor peuterjongens. Een voetbal, basketbal, strandbal, skippybal… Ballen vallen altijd in de smaak én neem je gemakkelijk overal mee naartoe. 


Of maak de bal nóg specialer door er een naam op te zetten! Bijvoorbeeld deze: 

Voetbal met naam is een tof cadeau voor jongens van 3 jaar
Een voetbal met naam is een mega tof cadeautje voor jongens!


Auto’s

Kiepauto’s, graafmachines, hijskranen, tractors, vuilniswagens, betonwagens en alle andere mogelijke auto’s die je maar kunt bedenken én die leuk en groot genoeg zijn om zand, steentjes, schelpen, takken of wat dan ook in te vervoeren zijn bij onze jongens een mega succes op deze leeftijd. Als we ergens naartoe gaan waar zand is, gaan er standaard een paar auto’s mee. Altijd een goed cadeau dus voor kleine jongens!


Een houten kiepwagen is een leuk cadeautje voor jongens van 3 jaar.
Deze houten kiepwagen van Hape is fantastisch!


Klei

Met klei maak je jongens van 3 jaar (en ouder) echt heel blij. Bij ons zorgt klei écht voor uren vermaak. Een perfect cadeautje!


Met deze set van Play-Doh kun je bijvoorbeeld alle kanten op:


Leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar: Klei
Klei is altijd een leuk cadeautje voor jongens van drie jaar!


Step

Een step is een dikke hit bij jongens van 3 jaar. Wij hebben een step van het merk Globber en wat ons betreft is dat echt een top ding. Hij gaat al jaren mee en wordt zowel door de oudste als de jongste bijna dagelijks gebruikt. En helemaal leuk dat deze step ook nog lichtgevende wielen heeft als je erop rijdt. Deze step is dus wat ons betreft een mega leuk cadeautje voor jongens van drie jaar!


Globber step is een perfect cadeau voor jongens van 3 jaar.
Deze Globber step is een perfect cadeau voor jongens van 3 jaar!


Trein

Een houten trein met rails is ook een super leuk cadeautje voor een jongetje van drie jaar. Mocht de kleine man de trein(baan) al hebben? Dan is een uitbreidingsset van rails (eventueel met bruggen en tunnels) ook een super leuk cadeau, want hoe langer het spoor hoe cooler natuurlijk! 


Treinbaan: de leukste cadeaus voor jongens van 3 jaar.
Houten treinbaan van BRIO.


Deze treintjes van Playtive zijn fantastisch bij een houten treinbaan. Bij ons een mega hit bij de jongens. Het zijn zelfrijdende treintjes (de batterijen zitten er al bij) en ze zijn niet stuk te krijgen. Wij hebben twee varianten die heel vaak tegelijk, maar elk op een ander spoor, onderweg zijn. Een mega aanrader als cadeautje voor jongens vanaf 3 jaar!


Deze treintjes zijn een fantastisch cadeau voor jongens van 3 jaar
Deze treintjes zijn een fantastisch cadeau voor jongens van 3 jaar!


Stoepkrijt

Met een doos stoepkrijt maak je de tofste krijtkunstwerken. Ideaal buitenspeelgoed, afwasbaar en in allerlei verschillende kleuren te verkrijgen. Voor elke leeftijd een succes en zeker ook bij kids van 3 jaar!  



Leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar: Stoepkrijt
Stoepkrijt in alle kleuren van de regenboog!


Autobanen van Waytoplay

De autobanen van Waytoplay zijn een super leuk cadeautje voor een jongen die 3 jaar wordt. De autobanen zijn het hele jaar door leuk om mee te spelen, maar in de zomer extra leuk, want dan kunnen ze mee naar buiten. Het zijn flexibele delen die gemaakt zijn van rubber, waardoor het super stevig is, makkelijk schoon te maken en geschikt voor elke ondergrond. Daardoor kun je ze overal mee naartoe nemen. En omdat ze weinig ruimte innemen, zijn ze dus ook handig om mee te nemen op reis, naar het strand, bij het zwembad of in het bos. Aanrader voor een cadeau voor jongens!   


Waytoplay autobanen
De Waytoplay autobanen zijn er in allerlei varianten en is een heel leuk cadeau!


Verkleedkleding

Verkleden blijft een hit bij kleine boys. Sinterklaas, de Kerstman, Koning Triton, Piraat, Tim van de Beestenbrigade, Bouwvakker, Politieagent, Sonic, Brandweerman Sam, Spiderman, Iron Man, Astronaut, T.rex, Kapitein Haak, de pups van Paw Patrol… Verkleden verveeld nooit. In de rijke fantasiewereld van onze jongens zijn bovenstaande karakters favoriet. Er is dus altijd wel een verkleedpak, accessoire of hoed die hierbij past en dus een cadeautje dat altijd goed is. 


Verkleedkleding is altijd goed voor jongens van 3 jaar, leuk cadeautje dus!
Deze bouwvakker set is sowieso een goed cadeau voor jongens van drie!


Maileg

Ken je Maileg al? Maileg is een wereld op zich. Het is een prachtige collectie muisjes en konijntjes in luciferdoosjes, maar ook volledige poppenhuizen en accessoires die je zo lief of stoer kunt maken als je zelf wilt. Van een ‘Super Hero muis’ tot aan ‘Big Brother muisjes’, er is gigantisch veel keuze en ook zeker voor jongens heel tof om mee te spelen. Onze zoon van drie jaar neemt zijn ‘Super Hero muisje’ overal mee naartoe in het luciferdoosje. Je kunt het super hero masker wisselen naar een slaapmasker, zijn bedje lekker opmaken en zijn cape aan en uit trekken. Een mega hit bij onze boys, dus voor de volgende verjaardag staat er zeker nog een Maileg muisje op het verlanglijstje!



Dit is de super lieve ‘Little Brother Super Hero Mouse’ in een prachtig luciferdoosje van het Deense merk Maileg. Slaap lekker muisje!


Maileg Super Hero Muisje
Maileg Super Hero Muisje



Spelletjes

Spelletjes zijn altijd perfecte cadeautjes, voor welke leeftijd dan ook. Het bekende spelletje ‘Kleurentorentjes’ is bijvoorbeeld super leuk én leerzaam voor kids vanaf 3 jaar. Hierbij leren kinderen spelenderwijs kleuren herkennen, samen spelen en zich concentreren. Wie het eerste zijn torentje compleet heeft in de juiste volgorde, wint!


Het spelletje kleurentorentjes is super leuk voor kids vanaf 3 jaar!
Het spelletje Kleurentorentjes is super leuk voor kids vanaf 3 jaar!


En ken je de spelletjes van Haba al? Veel gezelschapsspelletjes zijn pas leuk vanaf 4 jaar, maar Haba heeft een speciale lijn ‘Mijn eerste spellen’ voor kinderen vanaf 2 en 3 jaar. Deze spelletjes zijn een groot succes bij onze jongens! 


Spelletje Ganzenpas is een tof kado voor jongens van drie jaar.
Haba spelletjes zijn hele leuke cadeautjes, bijvoorbeeld dit spelletje Ganzenpas.


En ook het spelletje Snuffie Hup is bij onze driejarige zoon een mega hit en is een heel leuk cadeautje. Je moet zoveel mogelijk wortels zien te verzamelen, voordat Snuffie (het konijn) springt. De wortels steek je in de gaten van het konijnenhol en bij iedere beurt mag een speler één of meerdere wortels uit het hol trekken. Trek je de verkeerde, dan springt het konijn een gat in de lucht en mag iedere speler hem proberen te vangen. Lukt dat, dan mag je twee wortels van een andere speler afpakken. Degene met de meeste wortels wint! Een super makkelijk en snel spelletje, wat daardoor heel leuk is om ‘even’ tussendoor te spelen. Aanrader!


Snuffie hup is een tof cadeautje voor jongens van 3 jaar
Snuffie hup is een tof cadeautje voor jongens van 3 jaar.


 

IJsjes maken

Als er bij ons ergens veel mee wordt gespeeld dan zijn het vormpjes voor zandijsjes. Op het strand, in de zandbak thuis of in de speeltuin, de vormpjes gaan overal mee naartoe. Er worden de heerlijkste creaties gemaakt en uitgedeeld. IJsvormpjes zijn een klein maar fijn cadeautje voor jongens van 3 jaar!


Leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar: Speelgoed ijsjes
Speelgoed ijsjes zijn de bom!


Helpen in de tuin met een speelgoed kruiwagen of bezem

Het klinkt misschien gek, maar de meeste jongens vinden het fantastisch om de tuin of de straat aan te vegen. Ja echt!


Een eigen mini bezem is dus een mega cool cadeau! In de zomer kan de kleine man helpen in de tuin (misschien in combinatie met deze toffe speelgoedkruiwagen), in de herfst kan hij zijn lol op met het wegvegen van alle bladeren en in de winter kan de bezem ook nog dienen als sneeuwschuiver. Een multifunctioneel cadeautje dus! 


Een kinderbezem is echt een origineel cadeau voor jongens van 3 jaar.
Kinderbezem


Kleur- en stickerboeken

Peuters vinden het meestal super leuk om te tekenen of knutselen. Zeker als ze een ouder broertje of zusje hebben die dit doet, willen ze maar al te graag meedoen. Er zijn dan ook onwijs veel leuke kleur-, sticker- of doeboeken voor peuters te vinden. Altijd een leuk cadeau wat ons betreft. 


Deze bijvoorbeeld van Fien en Teun met kleurplaten, knutselopdrachten en spelletjes over de Hollandse dieren en natuur is super leuk. Zoek de verschillen, speel boter-kaas-en-eieren, bak koekjes, maak je eigen pindaketting en nog veel meer.


Doeboek Fien en Teun
Doeboek Fien en Teun


Ook de stickerboeken van Depesche zijn heel mooi. Er zijn verschillende thema’s, onder andere deze met wilde dieren voor kinderen vanaf 3 jaar.


Stickerboek van Depesche
Stickerboek van Depesche


Poster

Een coole poster is ook een mega leuk cadeau! Zeker wanneer de kleine al heel veel speelgoed heeft. Mega leuk voor op de kinderkamer!  


Deze stoere dino poster is bijvoorbeeld een origineel cadeautje voor jongens van 3 jaar voor op zijn kamer:


Leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar: Poster
Een stoere dino poster is een heel tof cadeau!


Autogarage

Deze houten autogarage van Tryco vinden wij fantastisch! Hij is voorzien van een carwash, een slagboom, een helikopterplatform, een takellift die met de hand te bedienen is én zelfs een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Urenlang speelplezier is gegarandeerd, tenminste bij onze jongens valt hij gigantisch in de smaak!


Leuk cadeau voor jongens van 3 jaar: een autogarage
Leuk cadeau voor jongens van 3 jaar: deze houten autogarage


Educatief auto avonturenpark

En ook dit avonturenpark van LOEF is een mega leuk cadeau voor jongens van 3 jaar. Het is een educatieve autobaan waarbij je de auto’s naar hun bestemming kunt helpen door de knoppen te bedienen. Bij de autobaan krijg je een auto, een busje en een helikopter die je door middel van 6 verschillende knopjes kunt laten rijden (zonder batterijen) over een brug, met een hijskraan of door de weg te draaien. Een groot succes!


Educatieve autobaan
Educatieve autobaan van LOEF


Dino’s

In alle kleuren, maten en vormen zijn er dino’s te koop. Grote T. rexen, Triceratopsen, Stegosaurussen en mini Velociraptors.  Wij hebben er thuis een heleboel, maar er kan er altijd nog eentje bij en er wordt al jaren mee gespeeld. 


Speelgoed dino's
Speelgoed dino’s van de HEMA


KAPLA

KAPLA ziet er op het eerste gezicht niet heel aantrekkelijk uit. Het is een doos met houten blokjes. Niets meer en niets minder. Ik vroeg me dan ook af of er mee gespeeld zou gaan worden door de jongens.

Maar ik moet al mijn vooroordelen volledig terugnemen. De jongens spelen dus héél veel met KAPLA. Het blijft een doos met houten latjes, maar de mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt er de meest bizarre bouwwerken mee maken. Echt een mega succes en ook nog goed voor de (creatieve) ontwikkeling en motoriek. Bij een iets groter budget is KAPLA dus een fantastisch cadeau voor een jongen van 3 jaar!


Kapla is een tof cadeau voor jongens
Kapla is perfect voor jongens van 3 jaar!


Playmobil 1.2.3

Wist je dat Playmobil er ook al is voor kleine kids? Playmobil heeft namelijk de 1.2.3-serie (dit staat voor de leeftijd van 1, 2 of 3 jaar). Het Playmobil 1.2.3-speelgoed bevat geen kleine onderdeeltjes en is gemaakt van hoogwaardig kunststof, zonder weekmakers. En ook van deze Playmobil-serie zijn er net als bij DUPLO, allerlei varianten, soorten en maten te vinden in verschillende prijscategorieën. En dat maakt het in onze ogen altijd een goed cadeau voor kinderen in deze leeftijdscategorie.


Playmobil 1, 2, 3 is heel leuk voor kinderen van 3 jaar
De lijn van Playmobil 1.2.3 heeft hele leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar!


Maar ook de ‘normale’ lijn van Playmobil heeft al veel speelgoed dat geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar. Bijvoorbeeld deze coole ambulance!


Playmobil ambulance
Playmobil ambulance – Duck on call!


En ook de Country-lijn van Playmobil is bij mijn zoon van 3 jaar favoriet. Vooral alles met deurtjes en hekjes wat je (oneindig) open en dicht kunt doen, auto’s en trailers waar je dieren in kunt vervoeren en stallen waar je paardjes in kunt laten slapen zijn een hit. Deze Playmobil Country boerderij kreeg mijn zoon bijvoorbeeld voor zijn derde verjaardag en daar wordt héél veel mee gespeeld.


Boerderij van Playbobil Country is een mega hit en een super leuk cadeau voor jongens van 3 jaar
Deze boerderij van Playmobil Country is een mega hit!


Maar ook met dit konijnenhok van Playmobil Country wordt mega veel gespeeld.


Konijnenhok van Playmobil Country voor jongens van 3 jaar
Konijnenhok van Playmobil Country voor jongens van 3 jaar.


Dekbedovertrek

Het dino dekbed van SNURK is bij ons een hit! Het liefst wordt er elke nacht onder geslapen en ook na 100x wassen blijft hij super mooi. Het slaapt blijkbaar heerlijk in de kaken van een T. rex. Rond hun derde jaar krijgen veel kinderen een groter bed. Hoe leuk als je daar direct een tof dekbedovertrek bij krijgt voor je verjaardag!


Dekbedovertrek van SNURK is perfect als cadeautje voor jongens van 3 jaar die een nieuw bed krijgen!
Dekbedovertrek van SNURK


Maar ook iets goedkopere dekbedovertrekken zijn super leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar. Deze van H&M is bijvoorbeeld super tof! En ook deze blijft helemaal goed in de was.


Dekbedovertrek HM
Dekbedovertrek met dino’s van H&M



Stapelstein

Ken je Stapelstein al? Het zijn stapelstenen waar je op kunt zitten, overheen kunt lopen, op kunt balanceren, mee kunt bouwen, spelletjes mee kunt spelen en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij vinden ze super tof voor de jongens! Je kunt een set kopen, maar ook losse stenen in allerlei coole kleuren. Stapelstein valt onder de categorie ‘open-ended speelgoed’. Een vorm van spelen zonder regels of een echt doel, maar volledig naar eigen creativiteit te gebruiken. Iets dat nog heel lang mee kan, want de mogelijkheden van dit speelgoed zijn eindeloos.


Stapelstein is een heel mooi cadeau voor kinderen van 3 jaar.
Stapelstenen zijn een fantastische cadeaus voor jongens van drie jaar bij een iets groter budget.


Magneetboeken

De Janod Magnetibooks zijn een mega succes. Het is een doosje met daarin ongeveer dertig magneten van karton en een aantal kaartjes. Je kunt de afbeeldingen van de kaartjes nabouwen of je eigen fantasie gebruiken. Je hebt ze in verschillende thema’s. Wij hebben het voertuigenthema, maar het dinothema is bijvoorbeeld ook tof voor kleine jongens. De verschillende Magnetibooks zijn zeker hele leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar.


Leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar: Janod Magnetibook
De Janod Magnetibooks zijn echt een tip voor een cadeautje voor jongens van 3 jaar!


Super handig om bijvoorbeeld mee te nemen onderweg in de auto of naar een restaurant. Bij ons zijn deze magneetboeken zowel voor kleine als iets grotere boys een succes. Echt één van de leukste cadeaus voor jongens van 3 jaar!



Autokleed

Een heel leuk cadeau voor jongens van deze leeftijd is een autokleed. Wij hebben thuis twee verschillende autokleden die vaak aan elkaar worden gelegd en waarop files, dorpen, steden, wegopbrekingen, politie afzettingen en ga zo maar door worden gebouwd. Een autokleed of speelgoed voor op het autokleed zijn super leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar. Waar ze ook als ze iets ouder zijn nog lang plezier van kunnen hebben.


Leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar: Autokleed
Een Autokleed is een heel leuk cadeau voor jongens van 3 jaar!


My First pakketten van SES 

Speciaal voor de kleintjes heeft SES de ‘My first’ lijn en dat is zó leuk! Bijvoorbeeld SES Kleuren met water. Dat is magie zonder verf (en rommel)! Bij deze set zit een kwast, waarmee je de kaarten met water kunt verven. En zodra je dat doet, verschijnen er allerlei kleuren en komt de kleurenfoto tot leven. Als het water op de kaarten weer opdroogt, verdwijnen de kleuren, waardoor je de kaart opnieuw kunt gebruiken. Super leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar!  


Leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar: SES Kleuren met water
SES Kleuren met water


Spulletjes voor in een winkeltje of speelkeukentje

Zowel jongens als meisjes kunnen zich vaak uren vermaken met pannen, bestek, houten etenswaren, kopjes, bakjes met dekseltjes en ga zo maar door. Een keukentje of winkeltje is op deze leeftijd dan ook fantastisch. Informeer van tevoren even of het feestvarken al een keukentje of winkeltje heeft of krijgt. Zo ja, dan kun je helemaal los met de coolste accessoires. Dit koffiezetapparaat is bij ons bijvoorbeeld een mega hit:


Koffiezetapparaat van Little Dutch
Koffiezetapparaat van Little Dutch


Benieuwd wat wij verder voor toffe accessoires hebben gevonden voor in een stoere jongenskeuken of winkeltje? Klik dan hier


Heeft de kleine man nog geen keukentje of winkeltje en heb je een iets groter budget? Dan is dit natuurlijk ook een mega tof cadeau, waar ze heel lang mee vooruit kunnen!


Leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar: Speelkeukentje
Speelkeukentjes zijn super leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar!


Wobbel

Ook een Wobbel is een iets duurder cadeau, maar fantastisch speelgoed (en verantwoord) voor kleine kids. Het valt net als de hierboven genoemde ‘Stapelstenen’ onder de categorie open-ended speelgoed, een vorm van spelen zonder regels of een echt doel, waardoor je je eigen spel kunt maken. Een Wobbel kan bijvoorbeeld dienen als balansbord, een schommel, een brug (voor jezelf of voor auto’s, dieren of ander speelgoed), een winkeltje, een hut, een racebaan, een stoel, een chillplek, een voetbaldoel, een poppenkast, etc. Je kunt er alle kanten mee op het is maar net wat een kind ervan maakt. Een grote hit bij onze boys, dus wat ons betreft is een Wobbel zeker een aanrader als cadeau voor kinderen van 3 jaar.


De leukste cadeaus voor jongens van 3 jaar: een Wobbel
Wobbel – Een Balance board is één van de leukste cadeaus voor jongens van 3 jaar!


Zandbak

De zandbak is bij ons niet weg te denken. De jongens kunnen zich er echt uren in vermaken. Zandbakken heb je in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van je budget en de ruimte die je hebt in je tuin kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Wij hebben de oude, vertrouwde, simpele schelp en die volstaat tot nu toe helemaal prima. En een extra voordeel: in de zomer kan er water in het deksel! Een zandbak of iets om mee te spelen voor in de zandbak zijn altijd leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar.


Leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar: Zandbak schelp
De schelp zandbak is relatief goedkoop voor een zandbak en dus een perfect cadeau!


Speelgoed gereedschap

Vanaf de leeftijd van 3 jaar vinden veel jongens het super leuk om met speelgoedgereedschap te spelen. Je kunt het zo gek niet bedenken of een gereedschapssoort is er ook in een speelgoedvariant van plastic of hout. Van werkbanken en gevulde gereedsschapskoffers tot een slijptol of een enkele boormachine, het is er allemaal in een speelgoedvariant. Speelgoedgereedschap is echt een super leuk cadeautje voor jongens van 3 jaar!


Leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar: Speelgoed gereedschap
Speelgoed gereedschap: de leukste cadeaus voor jongens van 3 jaar.



Dit waren onze tips voor leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar. Ben je ook op zoek naar cadeautjes voor jongens van andere leeftijden? Check dan de volgende artikelen voor inspiratie:



Deel dit artikel

Jessica

Ik ben Jessica. Mama van twee stoere boys: Scott (7) en Bowi (3). Ik leef tussen dino’s, auto’s, legoblokjes, NERF-guns en als ik niet oplet liggen er overal door het huis stenen, de prachtigste houtblokjes en liters zand. Helemaal niet erg (meestal), want wát hou ik van mijn jongens en wat vind ik het heerlijk om die boeven te zien opgroeien.
Wil je
meer lezen?