Kasteel Keukenhof

In deze blog

De Keukenhof is een begrip en bij veel mensen vooral bekend door de prachtige bloemen. Maar wat niet iedereen weet is dat de Keukenhof onderdeel is van een veel groter landgoed: Landgoed Kasteel Keukenhof. Mooie kasteeltuinen, een kinderboerderij, een kabouterpad, een leuk restaurant en natuurlijk een echt kasteel. En het mooiste is dat deze plek ook nog eens het hele jaar door gratis te bezoeken is. Tip! 


Kinderboerderij

Vooral de kinderboerderij en het kabouterpad zijn favoriet. Op de kinderboerderij zijn geitjes, konijnen en varkens en je mag er naar binnen om de dieren die dat willen te aaien. En wat voor veel jongens extra cool is, is dat er aan de zijkant bij de speeltuin een mega grote oude tractor staat, waar je op mag zitten en mee kunt spelen. Zo’n grote ‘auto’ blijft toch magisch! 


Oude tractor bij de kinderboerderij
Grote oude tractor bij de kinderboerderij


Kabouterpad

Als je voorbij de kinderboerderij en de speeltuin loopt kom je bij een stukje bos met een kabouterpad. Volg de 16 kabouterpaaltjes en maak een leuke wandeling. Halverwege staat een wel heel bijzondere boom met mega veel toffe kabouters! We zijn er al een paar keer geweest, maar dit stukje blijft bijzonder om te ontdekken voor onze boys.


Kabouters op het kabouterpad
Extra veel kabouters op het kabouterpad


Het kabouterpad is een wandeling van ongeveer 1 km dus ook voor jonge kids is dat zeker goed te doen. Wij hebben hem ook een keer met een kinderwagen gelopen en ook dat gaat prima.


Kabouterpad bij Kasteel Keukenhof
Het Kabouterpad bij Kasteel Keukenhof


Restaurant

Het kabouterpad eindigt weer bij de kinderboerderij. Vanuit daar kun je naar Restaurant de Hofboerderij om iets te eten en te drinken. Of je haalt wat af en eet het in het gras bij de speeltuin naast de kinderboerderij in het zonnetje! 


Het Kasteel

Wanneer je nog even door kunt, is het ook echt een aanrader om te wandelen in de kasteeltuinen bij het kasteel zelf. Er is een mooie bloementuin, maar ook een leuke wandelroute door een sprookjesachtige omgeving. ‘Misschien komen we wel een echte ridder tegen’, zei mijn zoon… 


Kasteel Keukenhof
Op zoek naar ridders bij Kasteel Keukenhof


Praktisch

Je kunt elke dag op het landgoed terecht tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Dus ben je een keertje in de buurt van de bollenstreek? Dan is een bezoekje aan dit landgoed wat ons betreft een super leuk uitje met kids! 


Adres: Keukenhof 1, 2161 AN Lisse

Meer informatie: kasteelkeukenhof.nl 


Kasteel Keukenhof
Kasteel Keukenhof



Op zoek naar nog meer leuke uitjes met je zoon? Denk eens aan het Archeon, een Dino Park of het Lego Experience Centre in Scheveningen!



Deel dit artikel

Jessica

Ik ben Jessica. Mama van twee stoere boys: Scott (7) en Bowi (3). Ik leef tussen dino’s, auto’s, legoblokjes, NERF-guns en als ik niet oplet liggen er overal door het huis stenen, de prachtigste houtblokjes en liters zand. Helemaal niet erg (meestal), want wát hou ik van mijn jongens en wat vind ik het heerlijk om die boeven te zien opgroeien.
Wil je
meer lezen?