NEMO met kinderen: supertof uitje met de boys

In deze blog

Een bezoekje aan het NEMO Science museum in Amsterdam met je boys is sowieso een goed idee! Je hebt er vast wel eens over gehoord. Dit wetenschapsmuseum in hartje Amsterdam is een super leuk uitje, daar moet je echt een keer geweest zijn. In het NEMO Science museum ontdekken kinderen van jong tot oud (door zelf te doen), hoe gaaf wetenschap kan zijn. En laten onze jongens nu echte ontdekkers zijn!

NEMO met kinderen
NEMO Science museum in Amsterdam

Wat is het NEMO Science museum?

Het NEMO Science museum is een museum over de wetenschap en technologie. Kinderen (en ouders) leren over alledaagse dingen. Hoe werkt zwaartekracht? Wat is een kettingreactie? Hoe werkt wasmiddel voor de witte en de gekleurde was eigenlijk? Dat en nog veel meer proefjes kan je doen in het laboratorium. Maar ook hoe krijg je een zeepbel? Hoe bouw je een stevige brug, of hoe werkt de stroming van water? Ga je naar NEMO met kinderen? Dan hebben zij (en jij) echt een heerlijke dag!

Hele grote bellen blazen
Hele grote bellen blazen

NEMO met kinderen

Jongens, of eigenlijk kids in het algemeen, die graag ‘proberen’ en ‘willen doen’, kunnen hier helemaal los. Het museum bestaat uit vijf verdiepingen. Op elke verdieping is iets te beleven; experimentjes, dingen testen, workshops of demonstraties. En vooral zelf uitproberen. De verschillende verdiepingen hebben allemaal een eigen thema.

Fenomena

Hoe werkt dat, licht en geluid? En statische elektriciteit? Klinkt heel ingewikkeld, maar super gaaf om te ontdekken met alle (simpele) proefjes die je er kunt doen.

NEMO met kinderen
Fenomena
Fenomena
Heel veel proefjes!
Proefjes met kleuren
Proefjes met kleuren
Proefjes met zwaartekracht
Proefjes met zwaartekracht

Technium

Voor de echte bouwers is dit een gave verdieping. Bouw een brug, ontdek de kracht van water. Er is zo veel te beleven en vooral te doen hier.

NEMO met kinderen
Over je eigen gebouwde brug lopen
De kracht van water onderzoeken
De kracht van water onderzoeken
Overal patronen
Overal patronen

Elementa

Op deze verdieping vind je o.a. het laboratorium. Als je dan in NEMO met kinderen bent, is het zeker de moeite waard om hier een proefje te doen. Misschien moet je even wachten tot er plek is, maar dat is wat ons betreft helemaal het wachten waard. En met een witte jas aan voel je je natuurlijk sowieso een echte laboratoriummedewerker!

NEMO met kinderen
Het laboratorium van elementa
NEMO met kinderen
NEMO met kinderen
NEMO met kinderen
Als een echte wetenschapper!

Humania

Hier kom je alles te weten over de mens. Dat begint natuurlijk bij het lichaam, dus dat is soms even giechelend door de ruimte wandelen met al die naakte mensen.


NEMO met kinderen
Schedels door de jaren heen

Energetica

Ook op het dak van het museum is van alles te beleven. Met zon, water en wind is al zoveel mogelijk. Zelf zit je hier lekker met een kop koffie en geniet je van het uitzicht. En de kids, die spelen hier eindeloos met het water en de bouwwerken.

NEMO met kinderen
Het dak van het NEMO Science museum

Praktisch

Hoe oud moet je zijn voor NEMO?

Zelfs voor de allerkleinste is NEMO hartstikke leuk. De kids mogen van alles doen, aanraken en proberen. En dat is toch voor elke leeftijd geweldig?! Vanaf 6 of 7 jaar hebben kinderen ook iets meer inzicht en begrijpen ze sommige proefjes beter, maar ook voor die tijd is het wat ons betreft zeker een aanrader om NEMO te bezoeken met kinderen.

Hoe lang duurt een bezoek aan NEMO met kinderen?

Natuurlijk is dit helemaal afhankelijk van de drukte en de interesse in de proefjes van de kids. Maar 3 uur kan je hier zeker wel vertoeven.

Tickets

Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen. Vanaf 4 jaar betaal je € 17,50 per kaart. Check van tevoren even de website van het NEMO Science museum voor alle prijzen en toegangskaarten.

Museumjaarkaart

Ben je in het bezit van een Museumjaarkaart? Dan kan je op vertoon van deze pas gratis naar binnen. Check de website van NEMO even of het noodzakelijk is vooraf te reserveren.

Bereikbaarheid

NEMO ligt in hartje Amsterdam. Het gebouw herken je direct.

Wanneer je met de auto komt, houd dan rekening met hogere parkeerkosten. Er zijn een aantal parkeergarages in de omgeving. De kosten verschillen en veranderen regelmatig. Via de website van gemeente Amsterdam vind je de actuele parkeermogelijkheden en kosten.

Wij parkeerden onze auto op de NDSM werf. Vanaf daar pakten wij het pontje richting Amsterdam centraal en liepen vervolgens verder. Aangezien wij niet heel vaak in Amsterdam zijn en dus ook vrijwel nooit met het pontje gaan, maakte dit voor onze zoon de dag compleet.

Reis je met de trein? Dan is het vanaf het centraal station Amsterdam ongeveer 15 minuten lopen.

Met het pontje richting MEMO
Met het pontje richting NEMO
NEMO Science museum
NEMO Science museum

Openingstijden

Van dinsdag t/m zondag is NEMO open. In de vakanties ook op maandag. Je kunt er van 10.00 uur tot 17.30 uur terecht.

Er zijn zo veel leuke musea, of andere uitjes in Nederland om met je boys naartoe te gaan. Op deze pagina delen we al onze tips met je!


Ben je bijvoorbeeld wel eens in Naturalis geweest in Leiden? Of in het Archeon in Alphen aan den Rijn?


Deel dit artikel

Ilona

Hi, leuk dat je er bent! Mijn naam is Ilona. 36 Jaar en mama van István (8). Ik heb zoveel nieuwe dingen van ons mannetje geleerd, wat is het heerlijk om hem om mij heen te hebben. Ik hou ervan om samen op pad te gaan. Gewoon samen ergens een koffietje drinken, tot vakanties en alles wat daartussen zit. Op Ohh Boy deel ik al mijn ervaringen en tips, maar ook struggles. Veel leesplezier!

Meer over:

Wil je
meer lezen?