BoerenBed Hoeve de Betuwe is perfect met kids

In deze blog

Wandelen met de alpaca’s, slingeren aan de touwen in de hooiberg, knuffelen met kittens en konijntjes, voetballen in de weides, een duik in de hottub, je eigen pizza maken tijdens pizza night, oneindig skelteren over het terrein en springen op de trampolines… Niets is te gek bij BoerenBed op Hoeve de Betuwe. Een paradijs voor kinderen en wat ons betreft écht een aanrader voor een weekend weg met de boys. 


BoerenBed Hoeve de Betuwe
BoerenBed op Hoeve de Betuwe is één groot speelparadijs voor de boys!


Wat is BoerenBed? 

Bij BoerenBed beleef je van dichtbij hoe het is om te leven op een boerderij. We weten allemaal dat boeren belangrijk zijn, maar misschien niet altijd wat ze precies doen. Zonder de boer ligt er bijvoorbeeld geen groente, fruit, zuivel of vlees in de winkels. Tijdens een vakantie op een BoerenBed boerderij kom je alles te weten over het boerderijleven. Leerzaam en mega interessant voor jezelf en de kids, maar ook nog eens extra inkomen voor de boer en een kans om hun bijzondere verhaal te vertellen.


 

Het concept van BoerenBed bestaat nu 20 jaar en inmiddels zijn er meer dan 75 boerderijen in vijf verschillende landen. Van de Waddeneilanden tot Limburg in Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Zwitserland zijn unieke BoerenBed locaties te vinden.  


BoerenBed Hoeve de Betuwe
BoerenBed Hoeve de Betuwe


Knusse tenthuisjes bij BoerenBed

Bij BoerenBed slaap je in knusse tenthuisjes. Zo heb je de gezelligheid van een tent en het comfort van een huisje. Met eigen keuken, douche en toilet, maar wel zonder Wifi en elektriciteit. Met kaarsen, olielampen en een houtkachel maak je het binnen gezellig en (indien nodig) lekker warm. Uitzicht op het weiland, de koeien lopen in je achtertuin en koken doe je op de houtkachel of op de bbq. Sommige tenten hebben een hottub, hoe heerlijk is dat! 


Hoeve de Betuwe heeft fijne tenthuisjes
BoerenBed op Hoeve de Betuwe.


Hoeve de Betuwe

Wij verbleven met de boys een weekend op Hoeve de Betuwe in het plaatsje Dreumel (Gelderland). Een volledig biologische BoerenBed boerderij aan het randje van de Betuwe waar Tom en Daisy met hun vier eigen kleine boys wonen. Het bedrijf draait om de melkkoeien die er gehouden worden, maar er zijn ook alpaca’s, herten, konijnen, katten (en vaak kittens), geitjes en kippen. De kinderen mogen meehelpen met het voeren van de dieren, een eitje pakken bij de kippen of wandelen met de alpaca’s Bob, Bruut en Boris. 


En omdat ze zelf vier jongens hebben, was het een nóg groter speelparadijs voor onze eigen boys. Met ontelbaar veel skelters, wagens, auto’s en fietsjes op het terrein, één groot feest!


BoerenBed Hoeve de Betuwe
De boys konden helemaal los!


Tour de Boer

Tijdens elk verblijf wordt er minimaal één keer een ‘Tour de Boer’ georganiseerd, waarbij boerin Daisy je meeneemt over de hele boerderij, met liefde hun boerderijverhaal vertelt en alle vragen beantwoordt. De kids mochten helpen met het voeren van de alpaca’s, geitjes, herten, kippen en konijnen. Ze mochten knuffelen met de kittens en konijntjes en extra wilgentakken aan de dieren die dat lekker vonden geven. We werden meegenomen naar de kalfjes op de ‘kraamkamer’ en naar de wat oudere kalfjes in een ruimte daarnaast. Ook zagen we waar de volwassen melkkoeien verbleven als ze niet op het land of in het bos waren. Ik wist bijvoorbeeld echt niet dat koeien eigenlijk bosdieren zijn en het dus ook heel fijn vinden in het bos.


Rondleiding door de boer op Hoeve de Betuwe
Rondleiding op Hoeve de Betuwe.


Ook kon je zien waar de koeien elke avond gemolken werden en vertelde ze alles over het hele proces en de ruimte die er nodig is om melkkoeien te houden. Super interessant en zó leuk om te zien hoeveel liefde en passie er bij dit gezin is voor de dieren en hun werk. 



Een speelparadijs voor de kinderen op Hoeve de Betuwe

Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan en mag op Hoeve de Betuwe. Als de kinderen het leuk vinden, mogen ze een handje meehelpen met de verzorging van de dieren op de boerderij. Twee keer per dag hoor je een belletje, wat betekent dat de dieren gevoerd gaan worden en wie dat leuk vindt mag meehelpen. 


Ook is er een grote speelschuur met tractorbanden en touwen waar je aan kunt slingeren in de hooiberg. Er was een nestje kittens en kleine konijntjes toen wij er waren waar je mee mocht knuffelen. Ook zijn er herten die je vanuit een boomhut blaadjes mag voeren. Er is een kabelbaan, verschillende glijbanen, trampolines, schommels, een zandbak en een speelkeukentje. En het leukste van alles vonden de boys dat het terrein bezaaid ligt met skelters, tractors, loopfietsjes, auto’s, motoren en alles wat je maar kunt bedenken waarmee je over het terrein kunt crossen. Het gehele terrein is afgesloten en omheind en er is geen water. De kids kunnen dus echt helemaal hun eigen gang gaan zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze weg kunnen of in het water vallen.


BoerenBed Hoeve de Betuwe
BoerenBed op Hoeve de Betuwe is een groot kinderparadijs!


  

Mocht het slecht weer zijn, dan is er ook nog een grote schuur waar de kids binnen kunnen spelen. Met een tafeltennistafel, allerlei speelgoed en een keukentje. Toen wij er waren was het 30 graden, dus hebben we hier geen gebruik van gemaakt. Maar bij iets koeler weer ook een hele fijne plek voor de kids. 


Wandelen met de alpaca’s 

Als je het leuk vindt, kan je wandelen met de alpaca’s Bob, Bruut en/of Boris. Je krijgt van de boerin een leuke route om te wandelen of je kunt met ze rennen en spelen in het veld. De boys vonden het fantastisch!  


BoerenBed Hoeve de Betuwe is perfect met kinderen
Wandelen met Alpaca Bob was één groot feest!


Enthousiast geworden over BoerenBed? Hier vindt je meer informatie over het concept van BoerenBed en hier over de boerderij waar wij verbleven. Hoeve de Betuwe is wat ons betreft echt een aanrader voor een toffe boerderijvakantie. Een speelparadijs voor kinderen!


Wil je meer inspiratie voor toffe vakantieadresjes met kinderen? Check het hier!   



Deel dit artikel

Jessica

Ik ben Jessica. Mama van twee stoere boys: Scott (7) en Bowi (3). Ik leef tussen dino’s, auto’s, legoblokjes, NERF-guns en als ik niet oplet liggen er overal door het huis stenen, de prachtigste houtblokjes en liters zand. Helemaal niet erg (meestal), want wát hou ik van mijn jongens en wat vind ik het heerlijk om die boeven te zien opgroeien.
Wil je
meer lezen?