Voedselbos Texel

In deze blog

Tussen Oudeschild en Den Burg ligt Voedselbos Texel. Een prachtige plek vol met fruitbomen, -planten en -struiken waar je zelf mag plukken, een tof kabouterpad, een speeltuin, Jeep skelters om mee over het terrein te racen en een zandbak met grote graafmachines. De boys vonden het fantastisch dus wat ons betreft is Voedselbos Texel zéker een aanrader voor een leuke activiteit als je op Texel bent met kinderen! 


Voedselbos Texel met kinderen
Aardbeien plukken in het Voedselbos Texel met kinderen.


Wat is Voedselbos Texel?

Voedselbos Texel is een Texels familiebedrijf en bestaat al meer dan 25 jaar. Het is dé plek op Texel om bloemen, aardbeien, bessen, bramen en snoeptomaatjes te plukken. Naast dat je zelf mag plukken in de kassen en de velden worden de producten uit het Voedselbos gebruikt voor smoothies, ijsjes en taart voor op het terras. Rondom het Voedselbos loopt een kabouterpad én er is een speeltuin en een boerderijwinkel. 


Voedselbos Texel met kinderen
De route naar de zelfpluk in Voedselbos Texel.


Zelfpluk 

Via een leuke route door een stukje bos kom je in de kassen, waar je aardbeien en ander zacht fruit kunt plukken. Wij waren er in augustus en op dat moment was het alleen mogelijk om aardbeien en bramen te plukken. Welk fruit er te plukken is, hangt af van de tijd en het seizoen. 


Naast aardbeien, bessen en bramen kun je in sommige periodes ook snoeptomaatjes plukken. Ook zijn er in 2020 honderden kersen-, pruimen-, appel-, peren-, nectarine-, abrikozen-, vijgen-, moerbeien-, mispel-, kiwibessen- en notenbomen aangeplant naast het al bestaande fruit. 


Zelfpluk Voedselbos Texel
Zelfpluk Voedselbos Texel


Speeltuin 

Bij het Voedselbos Texel hoort een leuke speeltuin. Er is een zandbak met grote graafmachines, wat de boys natuurlijk helemaal fantastisch vonden. Ook kun je door een stukje bos racen met grote skelters en is er een mini kinderboerderij met schapen, kippen en lammetjes. 


Speeltuin naast de boerderijwinkel
Speeltuin met graafmachines in het Voedselbos Texel.


Kabouterpad 

Langs het Voedselbos loopt een kabouterpad. Je kunt bij de boerderijwinkel kaboutermutsjes kopen, maar zonder kan je de route natuurlijk ook wandelen. Tijdens de wandeling ga je niet alleen op zoek naar kabouters, maar ook naar dieren en planten. Echt heel leuk voor de kids! 


Vind je dit soort routes en kabouterpaden leuk om te doen met kids? Ga dan ook zeker naar het Sommeltjespad als je op Texel bent. Lees hier meer over het Sommeltjespad!


Terras

Op het overdekte terras in de kas kun je een heerlijk zelfgemaakt ijsje of stukje taart bestellen. Ook zijn er verse smoothies en drankjes te koop. Er is een speelhoek met puzzels en tekenspullen én overal staan loopfietsjes en karren waar kinderen mee mogen spelen. Een heerlijke plek!


Terras
Een fijn terras met heerlijke eigengemaakte producten.


Praktische informatie 

Toegang tot het Voedselbos Texel is gratis en ook de boerderijwinkel is te bereiken zonder dat je naar het Voedselbos zelf hoeft te gaan.


Het Voedselbos is geopend van mei t/m oktober, van maandag t/m zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Alleen op zondag is Voedselbos Texel gesloten. 


In bepaalde seizoenen mag je fruit en snackgroente plukken om mee naar huis te nemen. Je krijgt een mandje en bakjes mee, je weegt alles wat je geplukt hebt en rekent af bij de kassa. 


Adres: Middellandseweg 4 in Oudeschild. 

www.zelfpluktuin.nl


Terras Voedselbos Texel
Terras met een fijne speelhoek.


Is Voedselbos Texel een aanrader? 

Voedselbos Texel is wat ons betreft een heerlijk uitje op Texel met kinderen! 


Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen als je op Texel met kinderen bent? Om de hoek van het Voedselbos vind je de haven van Oudeschild met een enorme speeltuin én de mogelijkheid om krabben te vangen met de kids. Lees hier meer over krabben vangen in Oudeschild, ook écht een aanrader! 


Hier lees je al onze tips voor leuke uitjes en activiteiten op Texel met kids!


Deel dit artikel

Jessica

Ik ben Jessica. Mama van twee stoere boys: Scott (7) en Bowi (3). Ik leef tussen dino’s, auto’s, legoblokjes, NERF-guns en als ik niet oplet liggen er overal door het huis stenen, de prachtigste houtblokjes en liters zand. Helemaal niet erg (meestal), want wát hou ik van mijn jongens en wat vind ik het heerlijk om die boeven te zien opgroeien.

Meer over:

Wil je
meer lezen?