16x leuke cadeaus voor jongens van 5 jaar

In deze blog

Cadeautjes uitzoeken is soms best lastig. Wil je een echt cool cadeau geven aan een jongen die 5 jaar wordt? Of ben je op zoek naar cadeaus voor jongens van 5 voor bijvoorbeeld sinterklaas, kerst of een andere feestdag of gelegenheid? Wij hebben dé tips voor coole en originele cadeautjes in verschillende prijscategorieën voor jongens rond de 5 jaar!


Goed om te weten: jongens van vijf jaar zitten op school bij de kleuters, in groep 1 of 2. Ze kunnen dus nog niet zelf lezen, maar voorlezen is op deze leeftijd nog steeds heel goed voor de taalontwikkeling. Jongens van vijf jaar sorteren graag dingen, verzamelen alles wat ze onderweg tegenkomen. Van stenen tot schelpen en van schroefjes tot takken. Kleuters gebruiken vaak veel fantasie bij het spelen, zijn creatief in het bedenken van oplossingen, kennen alle kleuren en kunnen tellen en voorwerpen van groot naar klein leggen. Een 5-jarige gaat vaak naar zwemles, kan fietsen zonder zijwieltjes, kan knutselen en spreekt af met vriendjes en vriendinnetjes. Spelletjes spelen vinden jongens van vijf vaak heel leuk, al spelen ze ook vaak vals om te kunnen winnen. En ook dat hoort helemaal bij deze leeftijd.


SpeelgoedSpeelgoed


Nieuwe fiets en accessoires

Als jongens vijf jaar worden is een nieuwe fiets natuurlijk een fantastisch cadeau. De zijwieltjes zijn er waarschijnlijk al een tijd vanaf, maar vaak fietsen jongens nog wel op een (veel te) kleine fiets rond. Tijd voor een coole, nieuwe, stoere jongensfiets.


Meer weten over waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe kinderfiets? Wij schreven hier een apart artikel over. Klik hier voor onze tips!  

Weet je toevallig dat de jarige job een fiets voor zijn verjaardag krijgt? Dan zijn stoere accessoires voor op zijn gloednieuwe fiets ook leuk om cadeau te geven. Cadeautjes die leuk zijn om dan te geven aan een jongen van vijf jaar zijn voor bij een nieuwe fiets zijn bijvoorbeeld een fietsslot, een fietsbel, snelbinders (check wel even of dat op de nieuwe fiets past, een BMX heeft bijvoorbeeld geen bagagedrager) of een politiesirene voor op je fiets.


Nieuwe kinderfiets is een perfect cadeau voor jongens van 5 jaar!
Een nieuwe fiets is een mega tof cadeau voor kinderen van 5 jaar!


LEGO

LEGO is bij veel jongens favoriet. Zoek je een cadeau voor een jongen van 5 jaar? LEGO is echt altijd goed! Mijn vijfjarige zoon bouwt bijvoorbeeld veel met losse LEGO-stenen, maakt auto’s of huizen en vindt LEGO van NINJAGO helemaal het einde. LEGO is goed voor de motorische ontwikkeling dus het is ook nog eens een verantwoord cadeautje om te geven.  


Het fijne van LEGO is, dat het er voor alle leeftijden is en in zo verschrikkelijk veel soorten, maten, prijscategorieën en thema’s. LEGO is wat ons betreft daarom altijd een goed cadeau. Voor welke gelegenheid en voor welk budget dan ook. LEGO-cadeaus vallen sowieso in de smaak bij jongens van 5 jaar!


Dit cadeau viel, naast een doos met losse LEGO steentjes om zelf mee te bouwen, bij onze 5-jarige het meest in de smaak:


LEGO is altijd goed voor jongens van 5!
LEGO Ninjago Lloyd’s Hydro Mech


NERF

Tsja, de wereld van NERF. Ik was me er niet van bewust wat voor hype dit is, tot mijn vierjarige zoon mij uitlegde wat een NERF-pistool was en vooral waarom hij dit wilde voor zijn verjaardag. Ik ben geen voorstander van neppistolen, maar aangezien zijn vriendjes hier allemaal mee spelen en hij anders niet mee kon doen, ben ik overstag gegaan en heeft hij een aantal dingen van NERF op zijn lijstje mogen zetten voor zijn vijfde verjaardag. 


Er zijn overigens ook waterpistolen van NERF. Ook dit zijn perfecte cadeautjes voor jongens van 5 jaar die in de zomer of lente jarig zijn. Mijn 5-jarige zoon kreeg de NERF Super Soaker Twister en de NERF Super Soaker Twin Tide voor zijn verjaardag en ze worden sindsdien op warme dagen heel vaak buiten gebruikt.


SpeelgoedSpeelgoed

Van de pijltjespistolen kreeg mijn zoon de NERF Elite 2.0 Trio TD3 Blaster en de NERF Elite 2.0 Commander RD 6 Blaster. De pijltjes vinden we door het hele huis, ik wordt stiekem beschoten als ik de trap oploop en er zijn speciale targets die het extra leuk maken om met vriendjes mee te spelen (het liefst buiten). Hij kreeg de targets NERF Elite 2.0 Flash Strike Target en de DVSE Foam Blik Targets en ook dit is een succes. Hoewel ik het eigenlijk niet als tip wil geven, toch wel iets wat ze fantastisch vinden. Dus toch een tip voor cadeaus voor jongens van 5 jaar! NERF.


Cadeaus voor jongens van 5 jaar: NERF
NERF Elite 2.0 Commander RD 6 – Blaster


Zweefvliegtuigjes

Op een partijtje kreeg mijn zoon een foam vliegtuigje en dat is echt een super leuk cadeautje voor jongens. Samen met vriendjes op het speelpleintje bij ons in de buurt zijn ze er heel vaak en heel lang zoet mee. Deze stuntvliegtuigjes zijn vrij stevig, licht van gewicht, maar best groot (49 x 48 x 24 cm). Wedstrijdjes wie er het hoogst, verst of hardst gooit en lekker de hele middag buitenspelen. Wij vinden het een top cadeau voor jongens van 5 jaar! 


Wie gooit er het verst met zijn vliegtuigje?
Zweefvliegtuigjes zijn een perfect cadeautje voor jongens!


Knikkerbaan

Een knikkerbaan is een tof cadeau voor jongens! Met jongere broertjes of zusjes in de buurt is het wel oppassen met kleine knikkers, maar de knikkerbaan is bij ons een van de favoriete cadeaus gebleken. Het is een uitdaging om de meest vette knikkerbaan te bouwen en te kijken waar de knikkers heen schieten of naartoe vliegen. Wij hebben de VTech Marble Rush Rocket Set (79 onderdelen), met verschillende bochten, trechters, doorgangen en zelfs een raket, maar er zijn ook heel veel kleinere (en nog grotere) varianten en uitbreidingen te vinden die je knikkerbaan nog cooler kunnen maken, want ze passen allemaal op elkaar. Tip voor een origineel cadeau voor een jongen van 5 jaar! 


Cadeaus voor jongens van 5 jaar: een knikkerbaan van VTech!
VTech Marble Rush Rocket Set Elektronisch M100E – Knikkerbaan


Hot wheels

Hot wheels zijn hot bij jongens van vijf! Ook dit blijkt een hele belevingswereld met racebanen, auto’s, verschillende stunts en soorten races. Hoe cool is het om je raceauto een looping of een echte sprong te laten maken?! Je kunt het met Hot Wheels zo gek maken als je zelf wilt, er zijn allerlei soorten, maten en thema’s te vinden met natuurlijk bijbehorende prijscategorieën. Wij hebben een aantal losse autootjes en de racebaan ‘Hot Wheels Track Builder Luxe Stuntbox’. Een succes bij veel jongens op deze leeftijd! 


Cadeaus voor jongens van 5 jaar: Hot Wheels!
Hot Wheels Track Builder Luxe Stuntbox


Skateboard

Een skateboard is echt een cool cadeau en ook te vinden in allerlei soorten en maten. Je hebt speciale kinderskateboards of pennyboards in allerlei verschillende kleuren, die goedkoper zijn dan je denkt (tenminste dan ikzelf dacht). Misschien wel goed om er ook beschermers en een helm bij te geven…



Pennyboard
Pennyboard bij Bol.com


Stef Stuntpiloot

Spelletjes zijn wat ons betreft super leuke cadeaus voor jongens van 5 jaar! Stef Stuntpiloot is een bekend spelletje en wordt bij ons vaak gespeeld. Zowel door de kids als de volwassenen en bleek een top cadeau voor de 5-jarige!


Stef stunt, stuitert, duikt en vliegt steeds langs je kippenhok. Druk op tijd op de hefboom, zodat Stef weer omhoog vliegt en jouw kippen niet raakt. De beste piloot wint! 



Leuk spel voor jongens van 5 jaar!
Bordspel Stef Stuntpiloot


De Ridder zonder billen

En ook boeken zijn super leuke cadeaus voor jongens van 5 jaar! En deze is wat ons betreft een tip: De Ridder zonder billen.


BoekenBoeken



Het eerste boek (De Ridder zonder billen van Charlotte Bruijn) is bij ons thuis een groot succes. Een mooi prentenboek over een onderwerp dat kleuterjongens extra grappig vinden. 


Nu is er een tweede boek verschenen (De prins zonder billen) en die heeft mijn zoon voor zijn vijfde verjaardag gekregen. Ook deze is een succes! Beide boeken zijn wat ons betreft dus een super leuk cadeautje om te geven of te krijgen. 


Inmiddels blijkt er zelfs ook een deel 3 (Het prinsesje zonder stank) én een deel 4 (De koning zonder spierballen) te zijn. Die kunnen bij ons dus weer op het lijstje voor een volgend feestje!


Heerlijk boek voor kids van 5!
De ridder zonder billen


Verkleden blijft leuk

Jongens van 5 jaar kunnen (gelukkig) nog steeds helemaal opgaan in hun fantasie. Van politieman, astronaut, superheld of ninja tot ridder, Sonic of een Powerranger. De verkleedkleren worden misschien steeds een tikkeltjes stoerder, maar verkleden blijft zó leuk en is daardoor ook nog steeds een heel erg leuk cadeau voor jongens van vijf jaar.


Verkleedkleding bij Souza
Verkleedkleding bij Souza zijn fantastische cadeautjes voor jongens van 5 jaar!


Playmobil

Naast LEGO is ook PLAYMOBIL een succes bij kleuters en daarom één van de leukste cadeaus om te geven aan jongens van 5 jaar vinden wij. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een PLAYMOBIL-thema van gemaakt. Van vliegtuigen, boten, auto’s en zwembaden, tot campings, kastelen, ziekenhuizen en pirateneilanden. Er is zoveel leuks en ook voor elk budget. Een perfect cadeautje dus!


Bij ons is het Volkswagenbusje van PLAYMOBIL favoriet. De PLAYMOBIL-versie van de populaire en vooral stoere kampeerbus heeft de iconische VW-details, losse dakdragers, een authentiek interieur, deurtjes, kastjes en raampjes die open kunnen, koffers die meegenomen kunnen worden, poppetjes en heel veel andere leuke details en accessoires. Er wordt bij ons vooral vaak met de auto zelf gespeeld, omdat hij ook heel veel andere dingen kan vervoeren. Een top cadeau! 



Cadeaus voor jongens van 5 jaar: de PLAYMOBIL Volkswagenbus!
PLAYMOBIL Volkswagen T1 campingbus 


Keer op Keer junior

Keer op Keer voor volwassenen is één van mijn eigen favoriete spelletjes. Hoe leuk dat er ook een Keer op Keer Junior is! Een dobbelspelletje die je met het hele gezin kunt spelen, maar ook al vanaf twee spelers. Je moet de dieren in de dierentuin helpen voeren met behulp van de dobbelstenen. Als je de juiste kleur gooit mag je bepaalde vakjes aankruisen. Als je een dierenverblijf als eerste vol hebt, scoor je de meeste punten. Een super leuk spelletjes voor kinderen en wat ons betreft dus ook een heel leuk cadeautje voor jongens rond de vijf jaar.


Leuk spelletje voor kinderen van 5 jaar, Keer op Keer Junior!
Keer op Keer – dobbelspel voor kids


Buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed is voor jongens altijd goed. Buitenspelen is heerlijk en er zijn genoeg leuke spelletjes of activiteiten te bedenken. Van stoepkrijt tot een bal en van pop-up voetbaldoeltjes tot vang- en werpspelletjes. In elke prijscategorie is genoeg te vinden voor een origineel cadeau voor een jongen. 


Bij ons zijn scheppen, emmers en alles wat te maken heeft met zand en water nog steeds favoriet. Zowel in de zandbak als op het strand zorgt dit al jaren voor uren speelvermaak. Maar ook een bal, (bovenstaande) vliegtuigjes en ijsjes maken blijven een succes. 


Voor meer toffe ideeën voor buitenspeelgoed voor jongens, check ons artikel met heel veel tips voor het allerleukste buitenspeelgoed voor jongens hier.  


Cadeaus voor jongens van 5 jaar: emmers en scheppen!
Speelgoed schep


Ridderzwaard

Bij ons zijn er inmiddels al een paar (plastic) zwaarden gesneuveld, maar het hebben van een zwaard blijft (blijkbaar) magisch. Hoe blij onze zoon met een echt ridderzwaard kan zijn is heerlijk om te zien. De hele dag loopt hij al zwaardvechtend door het huis en vooral zijn kleine broertje moet het soms ontgelden. Maar gelukkig gaat het meestal (net) goed en is een zwaard wat ons betreft een heel leuk cadeau voor een jongen van vijf jaar.


Speelgoed zwaard is een leuk cadeautje voor jongens van 5 jaar.
Een Speelgoedzwaard is een tof cadeautje voor jongens!


Wie is het?

Nog zo’n leuk spelletje wat onze zoon vaak wil spelen; Wie is het? Een gouwe ouwe onder de bordspelletjes en een heel leuk cadeautje. Raad door slimme ja- en nee-vragen te stellen wie de ander is, en win! 


Wie is het? Een super leuk cadeautje voor jongens en meisjes.
Wie is het? Bordspel voor kinderen is een leuk cadeautje!


SpeelgoedSpeelgoed



Spoorzoeken

Dit spelletje is ook echt een tip en een super leuk cadeau voor jongens van 5 jaar. Met het spelletje Spoorzoeken zet iemand een parcours uit (kan zowel buiten als binnen) en de andere spelers moeten de pijlen proberen te volgen en alle opdrachten die ze tegenkomen uitvoeren. De 40 dubbelzijdige kaarten in het spel zijn van kunststof, waardoor ze tegen een stootje kunnen (zoals regen en kreukelen door kleine broertjes of zusjes).


Leuk spelletje voor kinderen van 5 jaar, Spoorzoeken!
Spoorzoeken is een heel leuk cadeau voor jongens van 5 jaar!


Walkie Talkies

Een walkie talkie is een perfect cadeau voor jongens van 5 jaar. Bijvoorbeeld de KidiTalkie van V-Tech. Met een bereik van 200 meter kun je op afstand praten, spelletjes spelen, je stem vervormen en berichten met elkaar delen. Echt een top ding! 


Cadeaus voor jongens van 5 jaar: walkie talkies!
VTech KidiTalkie Walkie Talkie



Wil je naast leuke cadeaus voor jongens van 5 jaar ook inspiratie opdoen voor toffe cadeautjes voor jongens van andere leeftijden? Check dan ook de volgende artikelen voor inspiratie:




Heb je ook nog inspiratie nodig voor leuke partijtjes? Check hier de coolste ideeën voor kinderfeestjes voor jongens!



Deel dit artikel

Jessica

Ik ben Jessica. Mama van twee stoere boys: Scott (7) en Bowi (3). Ik leef tussen dino’s, auto’s, legoblokjes, NERF-guns en als ik niet oplet liggen er overal door het huis stenen, de prachtigste houtblokjes en liters zand. Helemaal niet erg (meestal), want wát hou ik van mijn jongens en wat vind ik het heerlijk om die boeven te zien opgroeien.
Wil je
meer lezen?