Obstacle run: met kleding en al de sloot in

In deze blog

Houdt jouw zoon ook van klimmen, klauteren, rennen en vliegen? Komt hij na het buitenspelen ook zwart terug van de modder en blubber? En nat van de plassen waar hij in heeft gesprongen of gelegen? Vol groene strepen op zijn kleding en krassen op zijn armen van de bosjes? Ja soms vraag je je af wat ze buiten allemaal doen. En wij maar weer wassen en poetsen, maar daar kunnen we je hier meer over vertellen. Herken je je in bovenstaande? Lees dan zeker even verder, want we praten je bij over een obstacle run.

Obstacle run

Als je hier volmondig JA op kan zeggen, doe dan zeker eens mee met zo’n obstacle run. Dan kunnen de boys mét toestemming vies en nat worden. Mogen ze overal op klimmen en zelfs met kleding en al naar de overkant van de sloot zwemmen. Dit is toch precies wat ze willen? En als ouder mag je ook mee, dubbel plezier.

Vies worden met toestemming
Vies worden met toestemming

Wat is een obstacle run?

Een obstacle run (ook wel mud run) is een hardloopwedstrijd, waarbij je onderweg obstakels tegenkomt. Ze zijn buiten en je moet er rekening mee houden dat je vies wordt; je rent immers in de natuur door zand, plassen, sloten en modder. Kom je niet over de obstakels heen? Dan is er altijd een escape óf de deelnemers helpen elkaar!


Er zijn verschillende varianten van een obstacle run en inmiddels is het zó bekend dat er altijd wel een run dichtbij huis georganiseerd wordt. Óf je kiest er juist voor eens ergens anders de omgeving te verkennen met je zoon. Tussen mei en oktober worden de meeste georganiseerd. De bekendste zijn misschien wel de Mud Masters of de Strong Vikings.

Obstakel tijdens een obstacle run
Obstakel tijdens een obstacle run

Family edition

Ben je niet super sportief aangelegd? Denk je dat je fysieke fitheid niet optimaal is? Dat is geen probleem. Er is vaak ook een family editie die juist geschikt zijn voor kleinere kinderen en waar je als niet sportieve ouder ook prima aan mee kunt doen! Het is meestal wel noodzakelijk dat de kids een zwemdiploma hebben en vaak is er een minimale leeftijd van (+/-) 6 jaar. Voldoen ze aan de voorwaarden, dan heb je vaak ook nog de keuze uit een iets kortere (meestal 3 km) of een iets langere (5 of 6 km) run.


Als volwassenen kan je natuurlijk ook voor een langere afstand kiezen van 8 km tot voor de echte die hards soms wel 42 km. Oudere kinderen (+ 11 jaar) mogen er ook voor kiezen zelfstandig een lange route te pakken. Maar onze boys zijn daar echt nog te klein voor.

Obstacle run family edition
Obstacle run family edition

Hoe kun je meedoen?

Eigenlijk is er altijd in de buurt wel een obstacle run waar je aan mee kunt doen. Maar misschien vind je het wel leuk om juist eens ergens anders mee te doen met een run? Op deze website vind je een kalender met alle obstacles in Nederland en België.

Veel plezier!


Deel dit artikel

Ilona

Hi, leuk dat je er bent! Mijn naam is Ilona. 38 Jaar, mama van István (9) en zwanger van een baby boy (maart ’25). Ik heb zoveel nieuwe dingen van ons mannetje geleerd, wat is het heerlijk om hem om mij heen te hebben. Ik hou ervan om samen op pad te gaan. Gewoon samen ergens een koffietje drinken, tot vakanties en alles wat daartussen zit. Op Ohh Boy deel ik al mijn ervaringen en tips, maar ook struggles. Veel leesplezier!
Wil je
meer lezen?